A közel-keleti tüntetések és forradalmak | Önmegvalósítás.hu

A közel-keleti tüntetések és forradalmak

Hozzászólások

35 hozzászólás
Azt hiszem, ez még sok helyen várható. Igaz ez: "Van fogalmad
2011. február 25. péntek, 1:36 | KatiPotter

Azt hiszem, ez még sok helyen várható. Igaz ez: "Van fogalmad róla, mennyire rettegnek a zsarnokok az elnyomottaktól? Mind tisztában vannak vele, hogy előbb-utóbb lesz egy az áldozataik között, aki feláll és visszavág." És épp emiatt minden, ami elnyomás, és félelemből teszik (márpedig az elnyomások arra vezethetők vissza lélektanilag), az lázadást vált ki, amit a legnagyobb zsarnokok vérbe fojtanak...
Nagyon remélem, hogy a végén béke lesz valahogy, elbuknak a diktátorok, nem tudom, csak legyen végre béke.... BÉKÉT AKAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

fehercsongor képe
Nem akarok békét
2011. február 27. vasárnap, 15:35 | fehercsongor   Előzmény

MINDENÁRON . Amíg még nem éltem , addig az életemnek , meg nem élt lehetőségeim elvesztésének iszonyata belőlem is sikolyként fakadt volna ki vészhelyzetben . Azóta rájöttem , hogy mindenáron élni élni az élet szentségének megtagadásához vezet , főleg a másénak , valamint , hogy a félelemből , biztonságbebetonozásból eredő dolgok blokkolóak . A lélekbúvár ezt értékrend változásnak nevezné . Másrészt megtapasztalásukkal a vágyak is viszonylagosabb vonzerejűvé váltak , saját megismerésem által meg az önmagam fontossága relativizálódott . Úgy gondolom , hogy háborúban és békében is egyaránt a saját sorsomat kapnám , bár a megélés komfortfokozata különbözne . Megtanultam , hogy mást a sorsától meg nem menthetek , bár időt adhatok neki , hogy azalatt megérve átléphessen élete éppen soros halálgödrén , és vígan menetelhessen a következőig .. Ezek miatt a másokkal való igazságtalanságok tapasztalásakor fellépő beleélő felháborodásom is csökkent , és már nem tekintem kiirtandó szörnyeknek azokat akik állatokként kezelik , irtják a többi embert , csupán elkülönítendőnek a pillanatnyilag békés állománytól . Üdvözlettel : felacsó

Aditi képe
Globalizáció és az ezzel kapcsolatos feladataink
2011. február 25. péntek, 9:23 | Aditi

Nem lehet ekkora különbség a világ országainak jóléte és tudatszintje között. Látják nyugatot, a globalizáció felnyitja a szemüket. Jobban és máshogy akarnak élni.

Kíváncsi vagyok a globalizáció milyen hatással lesz végül a világra. Egyesek szerint ezt is kihasználják a gazdasági uralkodók és egy egységes földi diktatúrát akarnak létrehozni. (Mikro-chip beültetés, meg a társai.)

A spirituálisok ugyanakkor általában úgy látják, ez egy lehetőség az emberiségnek a szabadulásra, mert ahogy a népek összekapcsolódnak, látni kezdenek, megszűnik az elszigeteltség és hatással vannak egymásra a kultúrák, mintegy összekapaszkodnak ebben az új hálóban az emberek és azok a népek, akik elég tudatosak, felemelhetik a többit. Állítólag a magyarok ilyenek (csak még nem bújtak ki az illúzióik fátylából hogy felismerhessék önmaguk és önmaguk erejét.). De már nem forradalommal fog történni. Hanem tudatossággal.

A forradalom csak átmeneti megoldás lehet, és nem könnyű megtartani a pozitív eredményeit, ez így volt, amióta világ a világ. (Jó pl erre a Kiegyezés, de ehhez kellettek azok a korukat megelőző felvilágosult nemesek, akik ki tudták azt csikarni az elnyomókból.)

Jézus is azt tanította a Heródes és a rómaiak ellen lázadóknak, hogy még több vér ontása nem menti meg a zsidóságot. És lőn igazsága. De mai napig nem tanultak belőle.

Jézus szerint is az egyéni fejlődés, a belső fejlettség teszi a helyére a dolgokat nem csak az egyén szintjén, hanem globális szinten is. Én ezt el tudom képzelni, és igyekszem ezt látva élni és tenni a dolgomat. Nem segíthetek több-száz népen, több-millió ember szenvedésén, de hiszek benne hogy ha a helyemre kerülök az által, hogy megtanulom az elfogadást, a békével élést, a szeretetet minden helyzetben ami elé az életem állít, meglépem a feladataimat, akkor azzá válok, akinek születtem erre a földre és elláthatom azokat a feladataimat, amiért születtem. Ha ezt csak néhányan megtesszük a magyarok közül, akkor az olyan óriási erő, amely képes felemelni nem csak egy nemzetet, de a világog más nemzeteket is.

Többen prófétáták ezt a mai magas tudastosságúak szelemiségűek közül. Én látok benne realitást.

Ez egyikük Pio atya volt, aki azt mondta, a magyarok nemsokára nagy tetteket fognak véghezvinni önmagukért és az emberiségért a tudatosságuk ereje által.

"Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!"

Ezzel összecseng a Dalai Láma üzenete a magyaroknak, akit nem tudok most szó szerint idézni, de a lényege az, hogy a magyarok jó szellemi képességekkel és a nemzetek között kitűnő elmebeli képességekkel vannak megáldva (zseniális gondolkodók és felfedezők -ez egyébként a nyelvünk miatt van, de ez nem ide tartozik), de/és a feladatuk (a fejlődés útja) nem az, hogy ezt pellengérezik tovább, hanem hogy túllépnek rajta (az elmén) és megnyitják a szívüket (És ez által a szellemük hangjára megtanulhatnak hallgatni).

És a madár, ami kirepül, a virág, ami kinyílik, a negyedik csakra (csokor, alma) kollektív ereje lesz. Amit a tudatosság erejével nyitunk meg. (Gondoljatok csak bele: miért is vagyunk itt, ezen az oldalon? :)

És persze a tibetiek, akik tudják melyik ország melyik csakrát képviseli a Föld bolygó testén, úgy tartják, Magyarország a szív országa, és ennek földrajzi központja Dobogókő.

Szóval ezek szerint világ méretű forradalom van készülőben, de nem lázadás, és nem véres (legalábbis számunkra nem annak kell lennie). Hanem a tudat/tudatosság forradalma, és állítólag éppen miáltalunk az elsők közt.

A lázadásokat ebben a keretben látom.

Namaszte

Én nem gondolom úgy, hogy mi magyarok többet tudnánk összesítve,
2011. február 25. péntek, 15:49 | KatiPotter   Előzmény

Én nem gondolom úgy, hogy mi magyarok többet tudnánk összesítve, mint bárki. Vagyis inkább úgy mondom: tudatosságunk és fényt hozó szerepünk nem nemzeti hovatartozástól függ, hanem hogy mit választunk. Nekem van magyarságtudatom, szeretem a hazámat, de nem hinném, hogy ettől én fényességesfényességesebb lennék, mint aki más néphez tartozik. Vagyis nem ettől lesz valaki ilyen.
Nem hiszek abban, hogy bármelyik nép is istenibb lenne a többinél.... Tartozzunk bárhova, a feladatot mi választjuk. Láttam én több népcsoportból fényhozót (zsidók közül is, ha már említetted, ott van Erich Fromm), és magyarok közül is olyat, aki ez ellen tesz, mert nagyon nem tudatos, illetve uralja a félelem a tetteit. Szóval én nem tudok ilyen különbséget tenni, még ha arányokat nézek, akkor sem. Gondoljunk már bele, hogy ha más népek közé tartozók olvassák/hallják ezt, hogy a magyarok különlegesebbeknek gondolják magukat. Egyáltalán igazságos lenne ez Istentől? Mivel ő a szeretet, hát nem éppen....

Amúgy ez a blog különben sem erről szól, viszont most én is elvittem a témát, elnézést.

Aditi képe
Félreértettél és ki kell javítsam, nehogy mások is
2011. február 25. péntek, 22:07 | Aditi   Előzmény

Félreértettél és ki kell javítsam, nehogy mások is félreértsék.

Nem azt írtam, hogy különbek vagy többek vagyunk, csak a tisztünkről. (Tiszt = feladat, amiben szolgálsz) A vonós a zenekarban nem több, mint a csellista, vagy az énekes. De más a feladata, a szólama. Ha nem tölti be a tisztét, nem játssza vagy énekli le a szólamát, összedől a zene.

A szellemi üzenetek a tisztünkről,a feladatukról szól a világ színpadán, nem az egónkról. Ez nem nagyobb vagy kisebb, mint pl a tibetieké, vagy az Egyesült Államoké, de mindenképpen tiszteletreméltó feladat.

Egyébként én sem tudom, csak olvastam és megérzéseim vannak.

És figyelek, így van e-, és nekem, mi a szerepem.

Mindenesetre jobb verzió, mint az, amit keleten látunk most. Vagy amit nálunk.
És én a jobb verzióra szavazok.

U.I. a nemzeti érzelem teljesen más, mint a szellemi tiszt. Az előző asztrális (ego), az utóbbi az isteni terv része, az amivel hozzájárulsz a világhoz. A mindenség számára nincsenek nemzetek. csak feladatok. Dharmák.

namaszte

Ezt értem, ez így nem hangozna rosszul. Hallottam én is, hogy a
2011. február 25. péntek, 22:24 | KatiPotter   Előzmény

Ezt értem, ez így nem hangozna rosszul. Hallottam én is, hogy a különböző nemzetekhez különböző feladatokat rendelnek. Pl a zsidók is adnak maguknak elméletben valami feladatot, de itt sokan az ő szerepüket, akik hasonlóan kategorizálják a nemzeteket feladat szerint, megint máshogy látják az ő feladatukat.
Nekem inkább az a felfogásom, hogy a feladatot egyénileg, nemzettől függetlenül szabadon választhatjuk, és így lényegében, mint egy családban, a nemzetek tagjainak különböző lehet a feladata, amit ő maga választhat. Tehát nem hiszem, hogy ezt ennyire le lehetne bontani, egyszerűsíteni, hogy adott x nemzet y feladattal. :) Nekem ez a felfogásom. Ha csak a családomat nézem, ott is annyiféle ember van, hát még a nemzetben. :) De mindenütt. Én ezért ezt a nemzet+feladat a világban dolgot teljesen száműztem a gondolataimból. Egy kicsit rám is hatott ez régebben, vagyis elgondolkodtatott, de én pont hogy nem érzem így, és nem is így tapasztaltam.

Aditi képe
Én sem értettem azelőtt. Ehhez meg kell érteni a Dharma fogalmát
2011. február 25. péntek, 22:31 | Aditi   Előzmény

Én sem értettem azelőtt. Ehhez meg kell érteni a Dharma fogalmát és azt hogyan lehet oda eljutni. Szerintem csak azután lehet eldönteni, ez "tetszik-e" vagy nem.

Az egyéni feladat egyáltalán nem zárja ki a kollektív feladatot, sőt a családok és a nemzetek általában egy szellemi feladatcsoportba tartoznak. (Vagyis ugyanazt a nagyobb feladatot látják el a külön külön feladataik teljesítése révén.)

De egy dologban tévedsz. A feladatainkat nem magunk határozzuk meg (nem az elménk, az érzéseink, az egónk, a személyiségünk, az akaratunk) Az kódolva van bennünk szellemileg, és éppen ez az, amire rá kell találnunk a karmikus feladataink megoldása után (vagy közben). Ez is egy megvilágosodás. Mindenki más adottságokkal, helyzettel, képességekkel született, és más dolgokat tanul, más sorrendben. És ez meghatároz egy utat, de össze is ad egy vagy néhány lehetőséget, amire mindez képesít.

Mozart nem lehetett volna jogász, még ha akart volna sem. Túl sok inspirációt és adottságot kellett volna elnyomnia ehhez, még ha meg is tudta volna tanulni. Akik rátalálnak a belső inspirációra, megtalálják a Dharmáukat előbb utóbb. Akik elvesznek az egoban, a tévedésekben, hiedelmekben, a társadalmi előítéletekben, az elvárásokban, a vallások nyújtotta illúziókban, mások éltét élik stb stb, azok nem. De nem is élnek soká. Mostanában a rák öli meg őket.

Ez is egy felfogás, viszont én úgy érzem, feladatom magam
2011. február 25. péntek, 23:13 | KatiPotter   Előzmény

Ez is egy felfogás, viszont én úgy érzem, feladatom magam választottam, és ehhez kapok képességek. Vannak dolgok az életemben, amiről érzem, hogy ezt korábban eldöntöttem, én magam, de később teljesednek ki. Szóval nem értek ezzel egyet. Lehetnek kollektív feladatok, de nem hinném, hogy irányítana bármi. Egyébként nagyon hasonlít a felfogás, amiről írsz, ahhoz a "fényhozó" emberéhez, akivel nemrég összehozott az élet, az ő hatására született a Spirituális nacionalizmus cím blogom. amit írsz, az nem olyan durva nyilván, ő nagyon elvakult volt, és borzalmas hülyeségeket mondott. A tied nem olyan, nincs benne semmi gyűlölet, csak kicsit más, mint ahogy elképzelem. Lehet, hogy van benne valami, de én a sajátomon maradok, amit eddig bizonyított az élet:

"A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, kik vagyunk valójában." (Rowling)

Felelősségünk van, mi választjuk, és nincs kódolva. Én ebben hiszek, és ezt is figyeltem meg. És ebben a kérdésben nehéz meggyőzni, mielőtt bárki próbálja. :) Én az esélyegyenlőség hirdetésének feladatát választottam, Rowling-vonal. :) Én, tudatosan választottam. Csak eleinte nem ment jól. Mert akik ugyanezt hirdetik politikai célokból, nagyon nem biztos, hogy ezt teszik, hanem pl ellenkezőjét, elnyomnak minket magyarokat. Szóval önállóan csinálom már, és már nem politizálok annyit, csak figyelek pár dolgot. Viszont erre különösen érzékeny vagyok, erre a témára, és ezt korábban tudtam is, hogy szeretnék ezzel foglalkozni. Nem azért, mert kódolták, hanem mert akartam. Azt képviselem, hogy mindenkinek lehetősége van arra, amire akarja. És nem a származás dönt. Hanem mi felül tudunk emelkedni, akár család által szerintünk rosszul tanított dolgokon is, én már átéltem nem egyszer. És még sokan.

És nem is tartom igazságosnak valakit elkönyvelni népcsoport alapján, még ha összesítve úgy is tűnik, hogy el lehetne valamiért negatívan. De annak tisztességes, fényhozó tagjainak hogy esne ez az elkönyvelés, eleve elrendelés? Rosszul, teljes joggal. Isten a szeretet, és ennek ez ellentmondana az eleve megbélyegzés, elkönyvelés. Ezért nagy ajándék Istentől a szabadság. Igaz, ezért vannak a hülyeségek, de épp ezért mégis nagy ajándék, hogy mi dönthetünk, merre szeretnénk menni.

Aditi képe
Azt hiszel amit akarsz vagy ami jólesik, vagy ahol tartasz, ez
2011. február 25. péntek, 23:57 | Aditi   Előzmény

Azt hiszel amit akarsz vagy ami jólesik, vagy ahol tartasz, ez igaz.

Viszont felhívnám a figyelmed hogy ismét nem állítottam azokat a dolgokat a népcsoportok megkülönböztetéséről, megbélyegzéséről, meg hasomlók, amit te.

Ettől teljes mértékben elhatárolom magam és sajnálom hogy félreértettél.

A választással kapcsolatban: sok mindenre van lehetőségünk, amit nem akarunk és sok mindent akarhatunk, amire nincs lehetőségünk. Amin felül tudsz emelkedni az akarat által, azon felül is kell. De azok a dolgok nem az elrendelt részed. Azt gondolni hogy az akarat elég, dőreség. És annak, hogy mit tudunk és mit nem tudunk ebben az életben megteremteni, éppen a Dharmánk szab határt. De amíg ezt nem érted, nem érdemes beszélni róla.

A mondandóm azonban, kérlek ne ferdítsd el.

Minden jót!

Namaszte

Elnézést, ha félreértettem. Azt akartam kifejezni, hogy nagyon
2011. február 26. szombat, 0:29 | KatiPotter   Előzmény

Elnézést, ha félreértettem. Azt akartam kifejezni, hogy nagyon önállóan döntünk. "Azt gondolni hogy az akarat elég, dőreség. És annak, hogy mit tudunk és mit nem tudunk ebben az életben megteremteni, éppen a Dharmánk szab határt. De amíg ezt nem érted, nem érdemes beszélni róla." Erre csak azt mondom, amit írtál, hogy mindenki azt gondol, amit szeretne. Szerintem döntő dolog a szabad akarat. Én így gondolom, erről meggyőzni nehéz. Nem tartom ezt dőreségnek.

fehercsongor képe
szabad akarat
2011. február 26. szombat, 22:21 | fehercsongor   Előzmény

társadalmi manipuláció , hogy önként tegyük meg a profitmaximalizáláshoz szükséges lépéseket . A kondícionált döntés fedőneve a többség szabad akaratból hozott elhatározása .
Egyéni szinten pedig még a másokkal való érintkezés olajozottságát célzó kölcsönös önkorlátozáson belül sem tapasztalható lényeges dolgokban . Ha szokásom akarom megváltoztatni rádöbbenek mily kicsi a ~ ~ mértéke .
Ha rosszkedvem deríteném , akkor eleinte keserű a nevetés . Hajnali négykor már ábrándosabb szemmel , és nem az éjféli lendülettel mérem fel a hátralevő tennivalókat . Ha megkívánni akarok szeretett személyt , akkor se sokat ér a szabad akarattal hozott döntés , legalábbis a lelki részénél . Hol itt hát akkor a szabad akarat ? Üdvözlettel : felacsó

fehercsongor képe
feladatom magam választottam, és ehhez kapok képességeket.
2011. február 26. szombat, 22:06 | fehercsongor   Előzmény

hasonló változat : ha rátalálok a lelkem választotta feladatra , akkor képessé válok lehívni a végrehajtásához szükséges energiát , és a lehetségesek közül felszínre kerülnek az elvégzéséhez szükséges képességek . Üdvözlettel : felacso
U . i . : Esélyegyenlőség ? Nem értem , miről szól . Nekem csak Akilleusz esélyegyenlősége jut eszembe futásban a teknősbékával .
l

fehercsongor képe
Amire a globalizáció felnyitja
2011. február 26. szombat, 21:44 | fehercsongor   Előzmény

a népek szemét : az a pillanatnyi anyagi jólét és tobzódás , és ettől elvakítva saját maguk rombolják szét önvédelmüket : erkölcsi szokásrendjüket , és így könnyen felszínre kerül az addig a mélyben tápanyagként hasznosuló trágya . Jelenleg ez ellen az elit ellen tüntetnek az arabok közül az esetleg nyugatra tekintők is , nem véve észre , hogy zsarnokaik az ő mérgezettségük által lehettek azzá amik , egy tőről szakadtak el a nyugati mételytől meggyengítve . A lelki élethez nem feltétel a nyugati komfort .
Magyarság szerepe : Hány szívnek kell még megszakadni addig , amíg a gonosz is már szeretetteli gonoszzá válik ? Üdvözlettel : felacso
U. i . : Pallérozást akartál írni a pellengérezés szó helyett .

Aditi képe
Nem így értettem. Nem úgy hogy a globalizáció "nyitja" fel a
2011. február 26. szombat, 23:31 | Aditi   Előzmény

Nem így értettem. Nem úgy hogy a globalizáció "nyitja" fel a szemüket, vagyis nem lesznek tőle megvilágosultak. Csak olyan értelemben nyitja fel, hogy egyáltalán eszméletre térnek. Mint amikor a sötét erdőben, ahova megvezettek, meglátod a fényt: jé, hát máshogy is lehet... nem csak mérgezetten, nyomorban, tudatlanul, stb. Ne ítélkezz, a pokol aljáról is van kivezető út, de az általában nem valami nemes gondolatisággal övezett előadásokat hallgató megvilágosodásra törekvés. Ilyenkor a harc, vagy egyszerűen a lázadás is már valami. Életjel. Igaz, még ostoba és céltalan, de már legalább cselekvő. A vak, nyomorult és tudatlan ember csak kapálózni tud, amikor ráébred, hogy már több levegőt használt, mint amennyi van. De ez a kapálózás már valami más, mint ami eddig volt. Hidd el, én tudom. :)

"nem véve észre , hogy zsarnokaik az ő mérgezettségük által lehettek azzá amik ," ez ránk is igaz. És egyáltalán minden elnyomott nemzetre, emberre.

"A lelki élethez nem feltétel a nyugati komfort" Ki mondta, hogy az? Én nem állítottam ezt. Csak hogy ők így vélik. Vagy így sem: csak meglátták a csontot, amiről azt hiszik.... a folyamat a lényeg, amiről az előbb írtam.

Félreértettél, én nem szándékozom ezeket elemezgetni, mert nem érdekel. A folyamatba helyeztem, egy nagyobb panorámába.

"Hány szívnek kell még megszakadni addig , amíg a gonosz is már szeretetteli gonosszá válik?" Bírom a stílusod. De szerintem egy szívnek sem kellene megszakadni, amint felismeri a hordozója, hogy nem rajta kívüle történik a története, és felvállalja a benne lévő felelősségét. (de csak az övét!)

Tudod, mi a gonoszság? Hiány. Szeretet-hiány. Ugyanez a düh, a harag, a vágy, a félelem, de még a szerelem is.

Ezért nem érdemes ítélni.

Nem érdekes, hogy a gonoszok gonoszok. Majd ők is rájönnek, mi a pálya előbb utóbb. Így, vagy úgy.

Mi csak foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Mindenki a maga szintjén.

Namaszte

U.I.: tényleg....:))) ez már valami súlyos laterális zavar. Anyám mindig mondta, hogy nálam valami fordítva van bekötve.. :9 Valószínűleg az "élez" szó a tartalmi találkozó.

fehercsongor képe
De ez a kapálózás már valami más, mint ami eddig volt
2011. február 27. vasárnap, 0:03 | fehercsongor   Előzmény

Dilemmám : az arábiai felkelés a régóta elfojtott indulat tagolatlan kitörése , vagy egy nagy nép hullarángása ?
Ugyanez a kérdésem merült föl 2006 - ban is Magyarországon .
U . i . : Nem kell magyarázni a szócserét . Én kérek elnézést , hogy Szűz jegyűként minden szőrszál hasogatásra ingerel . Hasonló szavakat én is sokszor elhallok , vagy félreolvasok , és némelyikkel remekül elszórakoztatom magam .

Aditi képe
Akár
2011. február 27. vasárnap, 21:00 | Aditi