jaguar blogja | Önmegvalósítás.hu
Tornado3.jpg

Sziasztok,

Megint rég voltam erre, viszont gondoltam hozzátok kellene fordulnom tanácsokért, mert itt talán járt már valaki hasonló cipőben. Egy kritikus ponthoz érkezett az életem és nem tudom hogyan, milyen formában tovább.

SWAG-Curtain-0002-2T.jpg

Jövök hazafelé a piacról. Kapucnis kabát a fejemen, hideg van. Jön velem szemben egy ötvenévkörüli fazon, valamit magyaráz messziről (hibbant, vagy részeg lehet, de valszeg kérni akar pénzt) de azért megállok hogy halljam kiváncsiságból mit akar, ezt mondja nekem:
"Ott van egy függöny, szedd ki magadnak azt add el, tudod milyen drága?"

command-dont-demand-respect-full.jpg

Azt veszem észre, hogy a Tisztelet valahol elvakít. Ez egy rögzült társadalmi norma, aminek megvan az a hátulütője, - amellett, hogy a másik fél egóját csak feleslegesen hízlalja - hogy kialakul egy kép a szemünk előtt, aminek nem merünk "mögénézni" semmi esetre sem.

„A föld képes lenne minden embert eltartani, de nem képes egyetlen ember kapzsiságát kielégíteni”
(Mahatma Gandhi)

A mohóság témakör foglalkoztat vagy 2 napja, mert kaptam egy ilyen egész jó kis random idézetet facebookon:
"Az elfogadás a tudatosságból nő ki. Mohóság van benned figyeld. Becsvágy van benned figyeld. Hatalomvágy van benned figyeld. Most még ne bonyolítsd a dolgokat az elfogadás ideájával, mert ha megpróbálod elfogadni, de nem sikerül, akkor elkezdesz elfojtani. Ezért vannak elfojtások az emberekben.
Először is felejtsd el az elfogadást. Egyszerűen légy tudatos. Amikor nő a tudatosságod, és teljesen éberré válsz, az elfogadás természetes következmény."

Részlet a Vissza Önmagunkhoz - A bennünk élő gyermek felfedezése című John Bradshaw könyvből:

"Az antropológus Ashley Montagu írja: "a gyerekek számára természetes, hogy nevessenek, és minden dologban meglássák a humort, legyen az valódi, képzelt vagy saját teremtményük. Mulatoznak a komikumban." A humor egyik legkorábbi és legnagyobb energiaforrásunk. A filozófusok régen kimutatták, hogy egyedül az embernek adatott meg a nevetés.

magnet2.jpg

Lehet az, hogy egy csomó mindent még nem tudatosan csinálok, még ha működőképesen is, véletlenül ráérzek? Elgondolkodtam ma ezen, hogy egy véletlen téma felé terelés és aztán kiderülvén, hogy az a másiknak is aktuális, az tényleg azt bizonyítaná, hogy megéreztem, csak nem vagyok rá tudatos, hogy ez a művelet lezajlott bennem, tudtomon kívül? Vagy máshol kell keresni az ilyen véletlen okát?

RollinsLiar2.jpg

Ma beszélgettem egy ismerősömmel és egy kérdésemre egy válaszreakciójánál hirtelen úgy éreztem, mintha ezer apró tűvel finoman mellkason szúrtak volna egyszerre.. Először figyeltem fel ilyenre, ez vajon azt jelenti hogy hazudnak nekünk ilyenkor, vagy mit jelent ez? Tudtok még hasonló tüneteket, miket lehet, kell érezni hasonló esetekben, mikor kiváncsiak vagyunk hazudik-e a másik vagy sem? Köszi.

Jól látom, hogy nincs még viccmesélő topik? Mert ha így van akkor itt az ideje, elő a spirituális és/vagy tanulságos viccekkel, zen-humorbombákkal!:)

jaguar100x100.jpg

Részt vennék akkor én is a Szabó Peti által felvetett játékban, ha van rá(m) igény.
Forrás:
http://onmegvalositas.hu/topik/onismereti_jatek

Arra kérnék mindenkit, hogy inkább legyen névtelen a hozzászólás csak legyen és legyen kíméletlenül őszinte, ahogy én is szoktam tudjátok, köszi.
(pl ötlet kezdésnek: az írásbeli stílusomról, megnyilvánulásaimról mi a véleményetek?)

Most azon kezdtem el gondolkodni, vajon a függőségeknek milyen karmikus hatásaik lehetnek? Akár külön-külön. Ha valaki mondjuk nem tud megszabadulni egy függőségétől, következő életében mire számíthat - erről vannak ismereteitek? Vagy, mint szerintem sokan így vannak vele, megszabadulnak mondjuk egy valamitől (akár csak egy átmeneti időre) de közben egy másik hasonló(?) dologgal csillapítják a fennmaradó űrt? Pl valaki leszokik a dohányzásról, de utána elhízik.

Az előítélet zártság, egy előzetes képet rakunk a saját szemünk elé, ezáltal az egó nyugodtan "hátradőlhet", nem kell melóznia..

Az előítéletnélküliség, az abszolút figyelem és nyitottság állapota. Amikor a figyelmedet ráfókuszálod valamire százszázalékos nyitottsággal, előítéletmentesen és cserébe az a valami megnyílik, megmutatkozik előtted. Ha élő az a dolog, akkor szinte lüktet, él, lélegzik, ragyog, "táncol".

Tartalom átvétel