Képmutatás a szeretetért | Önmegvalósítás.hu

Képmutatás a szeretetért

Hozzászólások

18 hozzászólás
Inyó képe
Önmagam felvállalása
2008. augusztus 11. hétfő, 7:46 | Inyó

Hmmm, ebben a cikkben magamra ismertem. Éppen beindult nálam egy felvállalási időszak!:-)

Az utóbbi 2 évben elég nagy mértékben megváltoztam, amivel a családtagjaim nem tudtak mit kezdeni. Volt ki nem akarta meglátni a változásaimat, nem beszélt róla és meg nem történtté akarta tenni, mások mindig apró, bántó megjegyzésekkel jelezték, hogy nekik nem tetszik az én megváltozott viselkedésem, életfelfogásom.
Persze, nyíltan nem beszéltem senkivel, hogy mi is valójában a problémája velem. Én egy ideig próbáltam nekik megfelelni és szinte kettős életet élni, de egy idő után nagyon fájtak a bántások és nem tudtam már őszintétlenül élni. Éreztem egyre sürgetőbb, hogy nyíltan is felvállaljam a megváltozott énem! Nagyon féltem, pontosan attól, amit Sanyi leírt a cikkében!

De elérkezett az idő, mikor már annyira feszített a felvállalás, és kiálltam magamért! Nem volt egy könnyű menet, de megérte!
Boldog és felszabadult érzésem volt és azóta is van!
Tudom, ez egy többfordulós történet lesz, de előbb-utóbb a végére fogok érni! Időt kell adnom a hozzátartozóimnak is a feldolgozáshoz!

naphold képe
Gratula
2008. augusztus 11. hétfő, 10:59 | naphold   Előzmény

Gratulálok.
Csak annyi javaslatom lenne, ha legközelebb egy hozzátartozód szóváteszi, hogy nem tetszik neki a "változásod", akkor "csak" kérdezz:
Mondjuk ezt: "Mi nem tetszik a változásomban?", vagy "Szerinted miért nem tetszik neked az én változásom?".
Ezekkel a kérdésekkel el fogod gondolkodtatni őket és el tudod venni a "támadásuk" élét, vissza tudod fordítani az ő energiájukat saját maguk felé.

Sok sikert a továbbiakban!

Eta

fehercsongor képe
Az élet számomra igazán lényeges dolgai társadalmon kívüliek ,
2008. szeptember 03. szerda, 21:21 | fehercsongor   Előzmény

Az élet számomra igazán lényeges dolgai társadalmon kívüliek , nem öltönyös történések . A szocialzáció az önmagunkhoz való visszakanyarodás eltartó része . A titoktartás , személyiségi jogok , képmutatás stb . a bűn leplei .
A mögöttük levő angyal ugyanis nélkülük is angyal maradna .Én úgy tapasztaltam , hogy annak nem a mi életünk számára kialakított környezetek , ( már kinőtt ruhák ) . Ezeket felismerve el kell hagyni ,és újabbat teremteni , keresni , a kivárt megfelelő időpontban belépni a kínálkozó jobba . Ugyanez vonatkozik a személyesebb kapcsolatokra is . Szerintem a környezet kinőhető , megválogatható , megálmodható , bevonzható , megteremthető .
A kifelé sűrűbb társas időszakok , és a keményebb belülről töltekező magunkrafigyelés váltakozása is az élet egyik ritmusa .felacso

naphold képe
Olvasd el, mit írtál!
2008. augusztus 21. csütörtök, 10:47 | naphold   Előzmény

"Kellenék-e úgy a barátaimnak, rokonaimnak ha a képmutatás nélküli Önmagamad lennék?"
Ez az "Önmagamad" érdekes. Tulajdonképpen megválaszolod vele a problémádat. Mit "ad Önmagam" önmagamnak és mit "ad Önmagam" a világnak. Eta

fehercsongor képe
Szerintem egymagadban nem születhetnél meg , bár egymagaddá
2008. szeptember 03. szerda, 21:04 | fehercsongor   Előzmény

Szerintem egymagadban nem születhetnél meg , bár egymagaddá születsz a többi egymagadok közé és segítséggükel , az igaz . Én a társaslényre szavazok , mert a lelki abszolútban , mint én már nem vagyok , és mint én csak itt : a viszonyulások közötti viszonyulásként létezem .
Igen , szerintem ha képesek lennénk a kezdettől fogva önmagunkról teljeskörűen gondoskodni , akkor nem alakulna ki a társ iránti igény .
Minden lelki-testi nyavalya egyik rétege onnan ered , hogy "anyánk milyen gyorsan adta oda a cicijét" .
Igen , egyedül tiszták és öszinték lehetnénk , de soha meg nem tudnánk , hogy azok vagyunk , mert nem ismernénk meg a mocskunkat és ámításainkat .
Igen , a hasonlóan gondolkodó emberek , ( ha gondolataik az önmagukhoz való eljutottságból fakadnak , hangolódnak ) megtalálják egymást és gyönyörködnek egymásban . felacso

Kösz Sanyi ezt megkaptam!
2009. július 12. vasárnap, 21:30 | atirisatuk

De éreztelek is nagyon a mai nap folyamán....
Te megkaptad az emailemet pont erről a CD-ről? július 19-re?
Köszi
Kutasi Rita

Feliratkozás Hírlevélre