Mi a szerelem? | Önmegvalósítás.hu

Mi a szerelem?

Hozzászólások

61 hozzászólás
GLinDorph képe
Melyik szerelem mi ?
2009. július 28. kedd, 0:38 | GLinDorph

Olvasva a blogot, azt látom egy szó alatt más más dologról van szó és így néha mindenkinek igaza lehet még is "vitatkoznak", néha meg senkinek sincs igaza, mégis egyet értenek :-) ... hát én is idekarcintom az ezzel kapcsolatos gondolataim ...

Szerintem legalább 3 féle szerelem létezik. (valójában végtelen számú,) szóval .... a szerelem, a Szerelem és a SZERELEM. Ezek úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a tűz, a parázs és maga az égés.

szerelem:
A kisbetűs szerelem, amit mi a hétköznapokba annak szoktunk hívni, nem más mint illúzió, mint maga a tűz, aminek az égő anyaghoz nem sok köze van, csupán abból táplálkozik. Ez nem más, mint egy kivetítés következménye. Az ember keres valakit, akire ki tud vetíteni olyan tulajdonságokat, mintegy ideát és annak tekintve őt felébred benne a szerelem érzete. De ez a szerelem érzet is csak az ego játéka. Nem valódi Szerelem, csupán annak az árnyéka, pontosabban az egó torzította Szerelem, annak csúf karikatúrája.

Szerelem:
A Szerelem már egészen más. Olyan mint a parázs. Kevésbé látványos, nem nagy láng, inkább forró izzás. Nem illúzió, hanem valóságos, hiszen maga az anyag izzik, parázslik. Tartósabb és forróbb mint a láng. Sokszor csak a hamu alatt izzik tovább, alig látható nem ég az ember bőre ha a közelébe van, de kellemes meleget áraszt. Képes újra és újra felizzani, az élet eseményeinek szele hatására. Míg az élet viharainak szele a tűzet el oltja, addig a parazsat felszítja. Néha a parázs annyira felizzik, hogy lángra is lobban, ezzel újabb színt víve a kapcsolatba. De a lényeg az izzás. A Szerelem sokkal közelebb áll a barátsághoz mint a kisbetűs szerelemhez. A Szerelemben, már a valódi Szeretet is jelen van. Azonban ez már ritka kincs. Sajnos a legtöbb embernek egész élete során sem tapasztalja ezt meg. Bár ez legnagyobbrészt rajta múlik, no és a "szerencsén".

SZERELEM:
A SZERELEM már más dimenziókban keresendő mint a mi tér-idő síkunk. De valójában a Szerelem ebből az energiából táplálkozik és így az egó által kreált torz szerelem legmélyén is fel lelhető. Hasonlóan, mint az égés. A parázs is az égésből szerzi az energiáját és bár a láng sem azonos magával az égéssel és nincs is már meg benne a maga teljességében, mégsem létezhetne nélküle.

Valójában amit az ember érez a másik iránt milliónyi érzelem szál, öröm és bánat, múlt és félt/remélt-jövő, stb-ből áll össze. De ebben az egyszerű hármas lebontásban is minimum ennek a háromféle szerelemnek a bizonyos arányú keveredéséből. No most ezt az összeállt szálat elkezdeni kibogozni ,,, mi micsoda, mi honnan jön és miért van, stb, .... de nem lehetetlen ,,, sőt az egyetlen értelmes dolog ... ( pontosabban van egy másik értelmes dolog, megélni a valódi szeretetet, "kifejleszteni" [ez hülyeség mert ott van, csak fel kell szabadítani] szóval megtanulni "újra" igazán Szeretni ,,, és az összevisszafonódott érzelmi gubancot egyszerűen átvágni ... )

Egy másik megközelítése a dolognak ,,,
ahogy a szerelem tisztul ....
és ahogy a szeretet növekszik ....
a kettő egy ponton találkozik, egyé válik ,,,
és akkor megtapasztalható, hogy
az igaz Szerelem és az igaz Szeretet, egy és ugyanaz.
A kisbetűs-nagybetű játékkal kifejezve:
SZERELEM=SZERETET
SZERETET=SZERELEM

GLinDorph
http://ecsk.hu

naphold képe
Szép volt
2009. július 29. szerda, 10:58 | naphold   Előzmény

Érdekes, elgondolkodtató és szép volt ez az eszmefuttatás - köszönöm.
Eta

Aditi képe
GLinDorph-ra reagálva...
2009. július 30. csütörtök, 21:50 | Aditi   Előzmény

Teljesen ledöbbentettél..

Abszolút így látom a dolgot... és még senkivel nem találkoztam, aki ennyire jól és tudatosan megfogalmazta volna...

(Én még túl bonyi vagyok..., vagy lehet, hogy túl "nő"?)

Mindenesetre én is Bak-jegyű vagyok... elárulod, mi az aszcendensed? Tűz-elemre tippelek... :)

Namaszte

Kavics22 képe
Kavics22 A szerelem mindig másmilyen, nem létezik két egyforma
2009. december 07. hétfő, 14:40 | Kavics22

Kavics22

A szerelem mindig másmilyen, nem létezik két egyforma érzés. Amikor azt hiszed, hogy most élted át az igazit, mindig jön egy következő, ami lesöpörheti az előzőt a pályáról. De mégis lehetséges egy valódi, egy felülírhatatlan, amelyik minden előzőtől különbözik. Ha még nem élted át, meg van rá az esélyed. Sokat kell változnod, tapasztalnod, olykor szenvedned, hogy Te legyél a kiválasztott.

Fel fogod ismerni, olyan változásokat idéz elő benned. Érzed a másik minden rezdülését, teljesen mindegy, hogy hol tartózkodik, a közeledben, vagy a világ másik felén. Láthatatlan fénylő szál köt össze benneteket akkor is, ha nem találkozhattok, az idő nem tompítja. Mindent megbocsájtasz neki, mert úgy szereted, ahogy van. A szerelem lángoló érzése beleolvad a szeretet és az elfogadás végtelen mélységébe. Egyszerre mozdultok, egyszerre lélegeztek akkor is, ha külön vagytok, minden gondolatod és tetted neki szól, rajta keresztül élsz és ő rajtad keresztül létezik. Nem akarsz és nem is tudsz mást észrevenni, csak őt, kizárod a külvilágot. Egyetlen érintésétől lángra gyúl a tested és a lelketek szétválaszthatatlanul összefonódik.

Mellette az lehetsz, aki vagy és ő is az lehet, aki. Olyan természetességgel fogadod el, mint ahogy felkel a nap. Legszívesebben minden pillanatban megsimogatnád, minden gondolatod vele akarod közölni először. Nincsenek korlátok, beszáguldhatjátok a végtelen Univerzumot és a Lét minden csodája megnyílik előttetek.

Hát valahogy így... :)

Pilinszky János: Átváltozás

Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan.

Feliratkozás Hírlevélre