Érzed a gazdasági világválság hatását? | Önmegvalósítás.hu

Érzed a gazdasági világválság hatását?

Beküldte: | 2009. ápr. 21. kedd - 12:30

Hozzászólások

21 hozzászólás
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Gazdasági világválság - egyéni gazdasági válság
2009. április 21. kedd, 13:20 | Huszti Sándor -...

Habár valóban zajlik a gazdasági világválság, mégis azt gondolom, hogy ez az egyének válsága, az emberek gazdasági válsága!
Ha valaki jól gazdálkodik a pénzével, akkor az alig fogja megérezni a válságot, mert az egyszerűen elkerüli Őt!

Ez a válság is csak egy gödör, amibe beleléphetünk, ha nem vagyunk elég tudatosak! Ha hat rád, az azt jelenti, hogy van még mit tanulnod a pénzről, az anyagról, birtoklásról és áramlásról. Nézzünk pár példát, hogy mire taníthat egy gazdasági világválság?

Elsősorban arra, hogy baj van a saját pénzkezelésünkkel, az anyaghoz való viszonyunkkal. Túl sokat költünk felesleges dolgokra, nem tartalékolunk, rossz helyre fektetünk be, keveset keresünk, stb.
Ahol nincs bennünk helyén a pénz, ott biztosan meg fogjuk érezni a válság hatását, és pontosan ez lesz a tanulni valónk!

Ha kevés a pénzed, akkor rendszerint többre vágysz, azt hiszed, hogy ha többet keresel, akkor megszűnik a pénzhiányod. Pedig azzal is pénzhez juthatsz, ha nem költöd el, nem vásárolsz feleslegesen, ha takarékoskodsz vele!

Az is lehet, hogy nem tudsz már többet spórolni, és tényleg többet kellene keresned ahhoz, hogy egyensúlyba kerülj. Viszont a munkahelyeden elérted már a kereseti maximumodat, mit tehetsz akkor?!
Ez arra lehet egy jelzés, hogy talán nem a megfelelő munkahelyen vagy, kereshetnél egy olyat, amelyik a kvalitásodhoz jobban passzol és ezért jobban is megbecsül Téged (anyagilag)!

Persze, "A munkahely váltás egy ilyen nehéz gazdasági helyzetben roppant kockázatos!" -de ez a mondat nem csak egy észérv, hanem a félelmednek a megnyilvánulása is!
Ha félsz attól, hogy elveszíted a munkádat, a pénzedet, a vagyonodat, akkor ezt a félelmet tudatosan fel kell oldanod, különben utolér a végzeted, tanulhatod, tapasztalhatod a való világban a veszteséget!


Tedd fel tehát a kérdést:

  • Hol van Nekem gazdasági válságom?
  • Mire figyelmeztet a külső válság?
  • Mit kell tudatosítsak a pénzhez, anyaghoz fűződő viszonyomban?
Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az elején jó ötletnek tűnt!
2009. április 21. kedd, 16:20 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Ezek szerintem inkább a "rossz úton jársz"-ba tartoznak. Az elején jó ötletnek tűnik, gyorsan belevágsz, aztán rájössz, hogy mégsem a Te utad.
Ha nem érzed még az utadat, akkor inkább várj türelemmel pár napot egy komolyabb döntés előtt, ne kapkodj!

Olyan ez, mint a szerelem. Elhomályosítja a józan ítélő képességünket és a nagy érzelmi tónus miatt még azt is hihetjük, hogy a megérzésünk is támogatja azt az utat! Mit lehet ilyenkor tenni?

Higgadj le, vegyél vissza az érzelmi töltöttségedből szándékosan és tedd fel a kérdést:
- Ha nem lennék most szerelmes ebbe a dologba-személybe, akkor is ezt az utat választanám?

Olyan, mintha szándékosan átállítanád magad egy objektív nézőpontra, hogy onnan vizsgálhasd meg az adott utat. De hiszen Te ezt tanultad az Önismereti tanfolyamon!!  ;  )

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Az objektív nézőpont gyakorlata
2009. április 21. kedd, 17:33 | Huszti Sándor -...   Előzmény

Talán azért nem ismerős, mert nem a pénz-munka fejezetnél volt róla szó!

Én az objektív nézőpont gyakorlatára gondolok, ami a Belső látás I. Sirály csomagban van benne.

alomkereso képe
Ebben is egyet kell, hogy értsek Sanyival! :)
2009. április 21. kedd, 19:45 | alomkereso   Előzmény

Szintén foglalkoztam ezzel a témával én is korábban a blogomban.
Meggyőződésem, hogy a válság alapvetően a fejekben van. És amíg ott nincs rend, addig a válság meg is marad.
A világválság azt jelzi, hogy sok fejben nincs rend. Sokan nem azt az utat járják, amit valójában, a lelkük mélyén járni akarnak.
Ha az emberek el kezdenek végre a saját valódi útjukon járni, akkor szép lassan a válság is eltűnik az életükből. :)

Szeretettel,
Álomkereső

nagymag képe
Gazd. világváls. - egyéni gazd. váls.
2009. április 22. szerda, 7:26 | nagymag   Előzmény

Szia!
Nagyon rendben van, amit írsz! hozzátenném röviden: az ember akkor fog jól bánni az anyaggal, miután jól bánik a lelkével.... ha a szívével is mer "gondolkodni".

szia!
2009. április 21. kedd, 21:54 | Bochecha   Előzmény

olyan érzésem van, hogy esetleg másra szeretnéd hárítani a felelősséget...

biztosan "egyszerűbb" ez, mint kibogozni, hogy TE miért kerültél ilyen helyzetbe.

Bochecha

Bochecha-nak igaza van
2009. április 22. szerda, 10:44 | Oiolosselote   Előzmény

Bochecha-nak igaza van. Az a legkönnyebb, hogy másokat hibáztassunk. Ehhez nem kell, se tanulni, se gondolkodni. Elég csak gyűlölni, és morogni.

Ha azonban szeretnél képességet szerezni arra, hogy másokat ítélj, előbb magadban tégy rendet. A bankárok olyanok, amilyenek. Ha megfelelő üzletet tudsz kötni velük, tedd meg, ha nem, miért állsz velük szóba. Ők a te tanításodért vannak - ha nem is tudnak róla. De a te feladatod, hogy a velük való kapcsolatodból tanulj, és nem az, hogy őket megítéld. Természetesen megteheted, de ettől még nem lesz jobb a te anyagi helyzeted, a te értékítéleted, a szükséglet-kielégítési stratégiát, a te vágyaid, a te hozzáállásod a pénzhez, és így tovább. Ők azért olyanok, hogy mi a velük való konfliktusokból tanuljunk, és segíthessünk ebben másoknak is. Remélem, neked is sikerült kicsit. Üdv.

:)
2009. április 22. szerda, 11:24 | Bochecha   Előzmény

ezt is tökéletesen így gondolom, csak nekem az az érzés jött be, hogy nem biztos, hogy ezt most el kellene kezdenem taglalni, nem biztos, hogy megvan hozzá a kellő nyitottság egy olyan emberben, aki hárít.

Bochecha

Minél többet adsz a világnak, annál többet ad a világ neked...
2009. április 22. szerda, 2:13 | Ajey

Minél többet segítesz a világnak, annál többet segít a világ neked...

Nekem ez erről a konkrét véleményem.

Óm Namá Siváya :-)

Kicsit hat rám.
2009. április 22. szerda, 10:32 | Oiolosselote

A gazdasági világválság kicsit hat rám, mert a körülöttem élő emberek meg vannak hülyülve tőle. Na, ez hat rám, nem maga a válság. Nekem soha sem volt pénzem, csak amennyire szükségem volt. Most semennyire sincs szükségem, így nincs egy fillérem sem. Viszont nincs egy megveszekedett forint adósságom sem. Így azt mondhatom, hogy sok milliomosnál (akiknek a vagyona valójában adóságból gyűjtött forgóeszköz) sokkal gazdagabb vagyok. Ennek ellenére megvan mindenem, amire szükségem van - sőt jóval több is. Nagy részét szívesen ki is dobnám az életemből. Csak azért nem teszem, mert a családomnak 'kell'. Szükségük nekik sincs rá jobban, mint nekem, de ragaszkodnak hozzá. És ragaszkodnak ahhoz, hogy egyre több és több ostobaságot vásároljanak maguknak, a saját szórakoztatásukra, és az én bosszantásomra. (Erősen emlékeztet ez engem Fionára, aki a megszabadítását követő napon, útban Farkwar nagyúr országa felé, odaállt Shrek elé, és a pofájába ordította, hogy, "nekem éjszakai szállás 'kell'!) Ezért aztán azt mondhatom, hogy engem a válság egyáltalán nem érint, viszont egyre idegesítőbb azok viselkedése a környezetemben, akik azt mondják, hogy egyre kevésbé tudják megvenni mindazt, amire valójában - az én felfogásom szerint - semmi szükségük. Csak 'kell' nekik -, mert a többinek is van. Nekem nem kell. Ezért nem érint a válság.
Igazad van tehát, Sanyi, amikor azt mondod, hogy a válság 'egyének válsága'. Tökéletesen így van.

:)
2009. április 22. szerda, 11:20 | Bochecha   Előzmény

én is valahogy így vagyok ezzel, csak pislogok, hogy a környezetemben élők milyen "butaságokhoz" ragaszkodnak.
többet nem is szólok hozzá, mert tökéletesen megfogalmaztad azt, amit én is gondolok erről. :)

Bochecha