Te miért hazudsz? | Önmegvalósítás.hu

Te miért hazudsz?

2008. augusztus 30. szombat, 8:12 | Huszti Sándor -...

Szinte mindenki hazudik, ki keveset, ki sokat és van aki még akkor is hazudik, amikor kérdez!
Van amikor szégyelljük, megbánjuk, máskor meg kimagyarázzuk, sőt akár jótékonynak, hasznosnak is tartjuk.

Arra lennék kiváncsi, hogy Neked milyen indokod van a hazugságra? Mit akarsz vele elérni, mit akarsz általa elkerülni, mi okod van arra, hogy ne mondj igazat?
Én hazugságnak tartom a kis csúsztatást, elferdítést is, és az elhallgatást is! Gyakorlatilag mindent hazugságnak tartok, amikor valaki szándékosan nem mondja ki az igazságot. (A tévedésnél nem szándékosan mondunk mást.)

Tehát, Te miért hazudsz?

Huszti Sándor - Önismereti tanító képe
Nem akarom megbántani azokat, akiket nagyon szeretek
2008. augusztus 30. szombat, 0:25 | Huszti Sándor -...

Természetesen egy saját helyzet kapcsán jutott eszembe a kérdés, így gyorsan válaszolnék is a saját kérdésemre:

Szinte alig hazudok, gyakoribb a kis csúsztatás a kommunikációmban. Az ok - indok pedig az, hogy azt a pár embert, akiket nagyon szeretek, nem akarom megbántani, nem akarok olyan információt adni Nekik, amit nem tudnának feldolgozni.

Magamnak már évek óta nem hazudok, legalábbis nem kaptam rajta magamat.  ; )
Jól is néznék ki!!

Kirsikka képe
reakció
2008. november 06. csütörtök, 18:19 | Kirsikka   Előzmény

Az első ami eszembejutott a félelem. Hogy félek a reakciótól. Leggyakrabban ez a nem-megbántás az ok nálam is, ami leginkább a családi körre jellemző, akiket ismerek annyira, hogy tudom mit váltana ki az igazság, és tudom, hogy rossz lenne. Azzal nyugtatom magam, hogy megkímélem őket, de közben az egész kezd egy színházzá változni, én érzem rosszul magam amiatt, hogy nem "lehetek" őszinte velük, mert nem értenék meg, csalódnának (erre konkrét kijelentés is elhangzott legutóbb! Ami mégjobban megerősítette azt az érzésemet, hogy nem tárhatom fel magamat előttük, mert tragédiaként élnék meg.) Nagyon rosszul érzem magam otthon emiatt (csak hétvégenként járok haza) és nemigen látom a megoldást, a kiutat... sok energiát elvesz belőlem ez a "szerepjáték":(

Magamnak, a pesti környezetemnek igyekszem minél kevesebbet elhallgatni, csúsztatni, kimagyarázni. Dolgozom rajta:)

Inyó képe
Én azért szoktam hazudni, lódítani...
2008. szeptember 02. kedd, 23:50 | Inyó

Én azért szoktam hazudni, lódítani, mert szégyenlek valamit. Valamit nem tettem meg, amit magamtól is elvártam volna, csak abban az adott időpontban nem volt hozzá kedvem, energiám! Persze, ezt szégyenlem bevallani, mert magam előtt is CIKI!

Én ritkán hazudok.Ha megteszem akkor nincs erőm,kedvem,energiám
2008. szeptember 04. csütörtök, 18:10 | joli_joli

Én ritkán hazudok.Ha megteszem akkor nincs erőm,kedvem,energiám a vitához,amit az igazsággal kiváltanék.Ezek általában apróságok.De komoly dolgokban nem hazudok.

Még mindig
2009. február 20. péntek, 14:06 | Hiteles06

Még mindig amiatt a sok cafrang miatt hazudok, amitől nem bírok szabadulni. Látszat, megfelelés, pénz, stb. Küzdök, nem adom fel. Egyszer úgyis megszabadulok tőlük.

fehercsongor képe
Gyengeségből&gonoszságból . Nem merem szembesíteni a másikat az
2009. április 29. szerda, 12:16 | fehercsongor

Gyengeségből&gonoszságból . Nem merem szembesíteni a másikat az általam vélt igazsággal , ezért az általa elvárt valóságképet erősítem meg .
Nem hiszek az emberek fejlődőképességében ? Inkább csak nem tudom megállapítani , hogy kész-e már a világképmódosításának következő lépcsőfokára felhágni.
Na meg a lustaságom . Ha meg , megérett rá , akkor tőlem vagy mástól nem is tud mást tapasztalni ,(tegyek én vagy más bármit , bár bármit nem tehetek ) mint ami előrelendíti .
Egyébként meg gonosz dolog valakit ráhagyólag vagy tevékenyen megtévesztve álomvilágban hagyni , bár előre nem tudhatom , hogy a szemléletváltásba belepusztulna - e . Minősített esete ennek , ha hasznot is húzok belőle , és fokozottabban az , ha még élvezem is .
Tegyem vagy ne tegyem ? Amíg gondolkodnom kell rajta , addig inkább ne . Ha meg nem én cselekszem , akkor meg úgyis tudom a választ . felacso

Feliratkozás Hírlevélre