Ramina teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Ramina teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
a jövőben kamatozik
2011. márc. 07. hétfő 08:55
/Lebegés/

Igen, azzal egyetértek, ha valaki már benne van egy nehéz helyzetben, akkor, pont akkor, nem sokra megy azzal,sőt rosszabbul érezheti magát attól, hogy egy ezóstól megkapja, hogy "te vonzottad be". Attól sem lesz abban a pillanatban jobb neki, ha magában felvillan, hogy "hát igen, ezt én vonzottam be".
Azt én sem kedvelem, hogy amikor épp bajban van valaki, akkor ezósok ilyen okosságokat nyomnak.Ezt én is egyfajta cserbenhagyásnak érzem. Mert a helyzet adta valósággal kell akkor foglalkozni, nem pedig az okokkal.

Ezért irtam, hogy nem tudom, mit tennék, ha helyzetben lennék. Biztos nem azzal foglalkoznék, hogy én vonzottam be, hanem azzal, hogy megoldjam a dolgot. Hogy hogy reagálnék a számomra félelmetes helyzetekre? Mint irtam nem tudom. Ott dőlne el. Mindenesetre kész vagyok mindenre. Padlót is foghatok, meg kilábalhatok a dologból....meg az összes variáció.

Az, hogy oka van bármilyen helyzetnek az életemben, az számomra evidens. amikor nyugiban vagyok, akkor foglalkozom az okokkal és a miértekkel és akkor ások mélyre magamban és szüntetem meg az okokat. Önmegismerek:-)
A önismeret által feltárt okok feldolgozása igyhát a jövőben fog kamatozni.
Nincs olyan illúzióm, hogy mindennek az okát meglelem magamban és helyreteszem, de amit lehet megteszem azért. S mnt irtam, szerintem biztos vannak olyan okok és összefüggések, amelyeket nem fogok tudni megismerni ebben az életemben. So what...? :-))

milyen ilyen?
2011. márc. 06. vasárnap 16:57
/Lebegés/

De hogy nem....mondani ugyanezt mondanám:-)
Hogy hogyan kezelném? Fogalmam sincs.
Egyébként, milyen "ilyen helyzetre" gondoltál?

megoldás, az jó lenne Ademon, de nincs igazán
2011. márc. 06. vasárnap 16:39
/Lebegés/

"ha vki, valami rosszat bevonzott, akkor (már) mit tehetne?"........háát...egye meg, amit főzött:-) más megoldás nem látok.
Ez áll a "számolnunk kell a következmények" mögött. Amig tudattalanul vonz be valaki dolgokat, addig esélye sincs. Amikor már önismereti úton jár, akkor, lehetősége van harmónikusabb dolgokat bevonzani, attól, hogy ő maga megváltozik - mondjuk harmónikusabb lesz. Erre jó -többek között - az önismeret.

Ettől még azt hiszem, megtörténhetnek olyan előre nem látható dolgok velünk, amelyek kellemetlenül érinthetnek bennünket.Akkor is van ok, csak oly régen történt, hogy nem tudjuk összekapcsolni a jelennel.
És még ezeken felül is történhetnek megjósolhatatlan dolgok velünk!
A lényeg, el kell viselnünk ezeket, kezelni kellene ezeket, ahogy épp tudjuk.

Mi lenne....?
2011. febr. 28. hétfő 12:44
/Belső látás I./

Eltudnád engedni azt, hogy ne láss? Hogy ne támaszkodj a továbbiakban a különleges képességeidre? Vagy azt a vágyadat, célodat elengednéd-e, hogy ne fejleszd ezeket egyáltalán? Mi lenne akkor veled?Mi lenne akkor másokkal?

spontán - az elég
2011. febr. 28. hétfő 09:42
/Belső látás I./

Úgy gondolom, ami spontán megnyilik előttünk, az elég. Elég infó ahhoz, hogy a szintünkhöz mérten éljük az életünket.Amikor eljön az ideje, ugyis mindannyian látni fogunk szinről-szinre, de akkor már nem "használjuk" azt. csak természetesen van.
Abban hiszek, hogy spirituális életünk van.Mindenféle szinten lévőnek spirituális az élete.Maga az élet, az spirituális.A különleges képességek nem feltétlen hozzátartozói az életnek, de melléktermékként megjelenhetnek.

saját...
2011. febr. 23. szerda 10:12
/Motorháztető /

Saját magamat akadályozom valamivel, ami miatt meg kell állnom az Úton. Azt hallottam, a személyautó, az mi vagyunk.
Mi az a gondolati vagy érzelmi minta, amivel öntudatlanul blokkolod magad(néha megállsz), ami miatt úgy érzed, nem tudsz önmagad lenni és önmagadhoz hűen cselekedni?Hol és miben nem vállalod fel őszintén érzéseidet?Magad előtt? Mások előtt?

"élnének nagybetűsen"
2011. febr. 22. kedd 08:47
/És megint Megvilágosodás/

Szerintem a Buddha hozzáállása minden volt csak nem pesszimista:-)
inkább realistának hivnám.Nem hunyta be a szemét, látta hogyan élik meg az emberek az életüket s ezzel a kevésbé csillogó résszel is foglalkozott.

"Élnének, nagy betűsen"......de hiszen élnek egyébként is!Szellemi valójukban milliószorosan erősebbebb az élek-érzés.Vennék maguknak a macerát hogymeg testesüljenek a Földön, ami egy igen sűrű energiájű tanulóhely, csupa nyűg.Minek?Élhetnének máshol is .....van elég hely....van elég kihivás és bátran szembenézhetnének akármivel is..nemde?

Jó kérdés.De igen lehet ilyen, hogy az
Isten utáni szomjazásunk valójában nem más, mint más vágyaink elfedése vagy helyettesitése
vagy az életképességünk utáni vágyódás elfedése, akkor persze tárgytalan az egész, ebben az Isten utáni szomj nem valós csak egy pőtszer és egy hazugság.

Viszont mást is tapasztalok.
Azt tapasztalom, hogy van egy alapvető, mély szomjazás a lelkekben - de inkább magamról beszélek - a lelkemben, ami nem elégithető ki semmilyen fantasztikusan megélt földi dologgal. Más természetű dolog ez.
A poén pedig az,hogy az isteni energiával való kapcsolat a
a földi élést, életképességet,az élet megélésének képességét és annak intenzitását nemhogy szűkiteté és jelentőségét csökkentené, hanem forditva.

más dolog
2011. febr. 21. hétfő 12:38
/És megint Megvilágosodás/

Talán félreértetted Panka,
felacsó, ha jól értelmezem, a vágy elengedéséről beszélt......feltételezem a görcsös akarás, a praktikák elengedéséről.....ami nehezitheti a vágyott cél elérését....ami sokszor igy is van.
Te meg a vágyott dolgok elérése utáni "használat"-ról beszélsz. Hogy amit elért , már nem is akarja "használni", élvezni stb.
De ez két különböző dolog.

meggyengült és boldogtalan emberek
2011. febr. 21. hétfő 12:24
/És megint Megvilágosodás/

Meggyengült és boldogtalan emberek milliói élnek a Földön, Ademon. És még hozzá, sok-sok életet ugyanigy. De akárhogy is, előbb vagy utóbb mindenki igy jár, ahogy Buddha is megállapitotta: nem menekülhetnek az emberek a betegség, az öregség , a halál elől.
De vegyünk csak egy átlag életet.
Abban is jöhetnek periódusok,amikor lelkileg vagy testileg átmenetileg meggyengülünk, elbátortalanodunk, elbizonytalanodunk.
Mi bajod ezzel tulajdonképpen, lévén, hogy már máskor is irtad ezt?

Ha csupa "magabiztos és kiegyensúlyozott" ember élne, ők mitől lennének azok? És mit keresnének a földön? Tapasztalatszerzést a tapasztalatszerzés miatt? Mert változni, fejlődni akkor nekik nem kéne....gondolom.

Nem értek veled egyet abban, hogy ha minden rendben lenne egy emberrel, akkor nem szomjazna Isten után. Biztos kisebb lenne a késztetése (mert a szenvedés nagyobb úr), de a lélek, az mindig vágyakozna arra, odavissza, ahonnan kiszakadt.

a harag az első lépés
2011. febr. 17. csütörtök 13:11
/Családfelállítási esetek/

Nálam a harag általában különböző negativ érzések első lépése.
Nem differenciál.Inkább az azonnaliság, a dinamizmus és az érzelmi kilendülés a lényege.

Ahhoz, hogy megtudjam, pontosan mi az az érzelem, amit jelez, ki kell silabizálnom előbb: miért haragszom? A válaszban derül ki a pontos érzelem: csalódás, sértődés,stb.
Volt olyan, hogy napokig haragudtam, mire kitudtam kihámozni, pontosan milyen érzelmet érzek, ami miatt ennyi dühvel reagálok egy eseményre.

Régebben nem figyeltem az érzelmi megkülönböztetésre, gyakran csak azt érzékeltem, hogy haragudtam. Ma már tudom, hogy a haragom egy első, gyors reakció valami mélyebbenfekvő differenciáltabb negativ érzésemre, ahová el is tudok jutni és amivel megpróbálhatok szembenézni.
A harag egy segitség, figyelő embereknek!
Ha első lépésként a haragot is elfojtjuk, akkor még az esélyét is elvesszük annak, hogy tisztázzuk és pontositsuk a negativ érzelmeinket.