Hiteles06 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Hiteles06 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Ufff
2017. szep. 27. szerda 15:24
/Ha megdöglött a lovad, szállj le róla!/

Basszus, eltelt öt év, és még mindig várom, hogy felébredjen. Mekkora hülye vagyok.

Értő figyelem
2016. jan. 06. szerda 10:00
/Gyerek-Önbizalom/

Nálunk most az a módszer működik, hogy beszélgetni, meghallgatni, beszéltetni. Mindig azon a hangulaton reagálni vissza, ahol a gyerek tart. (Pl. ha szomorú, akkor nem azt válaszolom, hogy dehát nézd milyen szép az ég, hanem: "ez biztosan nagyon elszomorító neked. Mit gondolsz, mi lehetne a megoldás? A többiek hogyan szoktak reagálni? Van ötleted, mit tehetnél? Mit érzel olyankor?) Nem kioktatni, nem megmagyarázni, csak bólogatni, figyelni, reagálni. Hagyni, hogy kiadja magából, amit érez. Nagy igazság, hogy a válaszok mindig bennünk vannak, és a gyerek is megtalálja a saját válaszait. Nem mondom, hogy mindig sikerül értő figyelemmel fordulni feléjük, de rögtön érezni a különbséget, ha rosszul reagálok (mert én is éppen ki vagyok billenve :) Olyankor bezárkóznak, nem válaszolnak. Egyetértek Ágival, hatalmas elvárásokat nem támasztok feléjük, szeretném, ha jól éreznék magukat, és igyekszem kiemelni, hogy észrevegyék, ha jók valamiben. Igazság szerint saját magamat nevelem. :) A saját értékeimet is meg kell találnom, és saját magamat is meg kell értenem egy-egy helyzetben. Velük tanulok figyelni magamra. :)

Őszinteség
2015. okt. 06. kedd 14:52
/Új párkapcsolat bevonzása - tanfolyam /

Ezen a tanfolyamon konkrétan nem voltam ott, mert sikerült helyre raknom a párkapcsolattal kapcsolatos problémáimat már korábban Huszti Sanyi segítségével. Konkrétan most lesz egy éve december 7-én :)
Biztosan sokan vannak, akik még nincsenek megérve erre az információra, mert nagyfokú őszinteséget igényel saját magunkkal szemben. Nekem nem volt egyszerű elismernem, hogy bizony ennek a kapcsolatnak a sikere főleg rajtam múlik, de Sanyi segítségével sikerült meglátnom a lényeget. Köszönöm! Örök hála! :)

Elfogadás
2015. jan. 08. csütörtök 11:47
/Kilépés a szerepemből, hogyan?/

Fogadd el magad "senkinek", "értéktelennek", "nem vagyok elég jó-nak", "kevesebbnek", "tehetetlennek", és csodák fognak veled történni! :)

Tükör
2014. febr. 07. péntek 21:25
/Köldökzsinór/

Én meg arra asszociáltam, hogy a köztetek lévő kapcsolat (köldökzsinór) miben lehet tükör ebben a helyzetben. Aztán rájöttem, hogy nekem tükör, nem neked :D. Rácuppantam a témára, mert megnyomta bennem a "szenved a gyerek" gombot. Nálam az volt a gond, hogy mivel semmi más célja nem volt az életemnek, minthogy megfeleljek másoknak, a gyerekeim ideális alanyok voltak arra, hogy rettegjek attól, hogy szenvednek miattam, és nem vagyok képes jobbá tenni az életüket (meg kéne felelnem, de nem tudok). Más okból, mint nálad, de én szabályosan rettegtem. Rá kellett jönnöm, hogy ez egy rossz program, és meg kell találnom, hogy én mit szeretnék igazán, és meg kell tanulnom tenni saját magamért... akkor a gyerekek is változni fognak. :) Persze ehhez el kell fogadnom, hogy bizony sokszor kellemetlen helyzetbe keverednek, nem ideális (idealizált :) a helyzetük, de lehet, hogy hosszú távon ez jobb is nekik. Szóval köszönöm az írásod, és hogy ezt így végig gondolhattam.

Köldökzsinór
2014. febr. 07. péntek 09:52
/Köldökzsinór/

Miért adtad azt a címet, hogy köldökzsinór?

Lépésről lépésre
2013. aug. 27. kedd 11:37
/Betegségek lelki oka/

Ha tünetenként sorra veszem esetemben, akkor külső jegyek alapvetően a saját magam el nem fogadásából adódtak (bőrhibák, kinövések, sötét foltok). Az elhízás abból, hogy be akarom kebelezni a világot, féltem attól, ha elfogy, ha nincs étel, pénz, anyag, stb., nem tudtam adni, kiáradni őszintén, önzetlenül. A ciszták a belső mély sebekre, haragra figyelmeztettek, amiket sok évig dédelgettem magamban, főleg saját magam irányában, de az apámra is haragudtam nagyon. A meddőséget az okozhatta, hogy irányítani akartam az életem, kitalálni, mi mikor történjen, és hogyan. Hát ez bizony nem így működik, különösen, ha az embernek még életfeladata is az irányítás elengedése. A levertség, depresszió pedig mindezek összegyúrt következménye volt. Utáltam magam, nem jött össze semmi, senkinek éreztem magam. Sorra kellett hát venni ezeket a problémákat, és egyenként oldani a velük kapcsolatos blokkot, problémát. Nagyon sok félelem volt bennem. Nem igazán volt olyan dolog, amitől ne féltem volna. Nem láttam semmi jót az életben, nem tudtam jól érezni magam, és mivel ezt vetítettem ki mindenbe, ezt is kaptam vissza. Igazából minden ezt tükrözte: a munka, a párkapcsolat, a barátok, a lakásunk, minden. Szépen lassan haladtam, és haladok. Van öröm az életemben, változott a környezetem, a munkám, a párkapcsolatom, a barátaim, élem az érzéseket, ami éppen jön. Látom a működéseimet, tudom szeretni magam, megélem meditációban a félelmeket, ami nagyon sokat tud változtatni kívül. Megkeresem a rossz minták, programok gyökerét, szülőktől átvett terheket. Transzlégzésen oldom az elfojtott fájdalmakat, rossz emlékeket. Látom magamban a változást, és tudom, hogy jó úton járok. Fontos még megemlíteni a helyes táplálkozást és a mozgást. Ezekkel némileg hadilábon állok, bár újra és újra belelkesülök, igyekszem ebben is változtatni. A levertségből nehéz egyedül kijönni, javaslom, hogy vegyél igénybe segítséget. Nekem Domoszlai Kati sokat segített, amikor még a lakásból se tudtam kijönni.  Vagy gyere el egy-egy Sanyis programra, transzlégzésre. Nagyon felszabadító tud lenni!!!

Nagyság
2013. júl. 30. kedd 13:26
/Kicsiség megélése /

Azért is hátborzongató amit írtál, mert tegnap pont jött egy olyan érzés, hogy a nagyságot kell megélnem. Kezdtem volna megint egy kicsiség megélése meditációt, aztán közben megjelent egy gyerekkori minta, akkor gyorsan megkerestem a minták feldolgozása meditációt, és alig értem az ötödik percig, beugrott, hogy egy teremtés meditációra van szükségem, de amikor elkezdtem, már tudtam, hogy a nagyságot fogom megélni benne. Hát nem voltam semmi :) Először harcos voltam, és egyre nagyobb, aztán talán Isten, és a rossz érzések is kitisztultak. Nagyon szuper volt. Erről még beszéljünk!

Változás
2013. júl. 29. hétfő 10:26
/Kicsiség megélése /

Igazad van Kati! Erről szól az egész életem, folyton a nagyságra és a szeretetre vágyakozom. Nehéz leadni :) a dolgokat. Eddig azt gondoltam, hogy ezektől leszek több. Pl. a spiri fejlődéstől, vagy ha megtartok magamnak ezt-azt. Ja, és még ott van a türelmetlenség is. Örülök, hogy már látom ezeket a dolgokat.

Képviselőként is hatásos
2013. júl. 17. szerda 09:36
/Családi karma/

Szombaton Ildikónál voltam családállításon. Érdekes volt, hogy "csak" képviselőként/segítőként is nagyon erős/hasznos impulzusok értek. Olyan szerepeket kaptam, ami továbbvisz az utamon. Szóval bátorítok mindenkit, ha van rá indíttatása, segítőként is nagyon hasznos lehet egy-egy állítás.
A másik dolog, ami azóta motoszkál bennem, hogy mi lenne, ha mindig, minden pillanatban így élnénk az életünket: nyitottan, arra haladva, amerre a belső irányítás visz. Hagyni, hogy akár elsodródjunk (vagy csak úgy tűnik, elsodródunk), hogy azokat az érzelmeket éljük, ami éppen jön belőlünk. Ez nekem olyan bizsergető, jóleső gondolat.