kancsokanna teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

kancsokanna teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
neuroplaszticitás
2010. nov. 23. kedd 11:03
/Tudatosodás/

...én már rájöttem mirefel tükör :)...és miért akar agyra menni...:)))

bármely gondolatnak, cselekedetnek, elképzelésnek az agyban lenyomata is van, hozzárendelhető egy ingerelhető idegpálya, stb., egy idegpályán végig kell mennie az illető ingernek-nevezem ezt dekódolásra szánt energiacsomagnak-hogy a központi agyban verbalizálodni tudjon???, akkor is, ha az ezotérikus vevő kíván lenni a nem neuronokban tárolt információk felfogására, interpretálására, tudatosulására, stb. annak az idegi sémáját ki kell edzeni az agyban.

Bármilyen gondolatnak ismétlése, azonos a begyakorlással, ami által, a hozzá rendelt idegpálya megerősödik, és vagy gyorsabban sül ki...ha elégszel ismétlődött a gondolat, szinte azonnal kisül...a szokásból a tudatalattiba becsúszott s automatikusan működő reflex lesz...gondolj a szorzótáblára amit jól bevágsz.

Vagyis az az ezotérikus sugallat, az nem véletlenszerű, hanem akkor és csakis akkor tudatosulhat ha már a neki megfelelő idegpálya elő van készítve :)

azért nem becsülném le az agyam, amiért vegetatív módon üzemel azért melózik

AnnA

Most magyar-ázkodjak? :))))
2010. okt. 28. csütörtök 23:04
/A megingás erősítheti e a hitet?/

Most azt vitassuk meg miért van az, hogy az én életemben gyakorlatilag az információk 90%-ban angol nyelven érkeznek be? Nem mindig sikerül hasznos időben lefordítanom vagy megfelelőjét megtalálnom.

Kati, ha odajutok, hogy a „tudásomat” magyar kiadóhoz vigyem valaha, csak magyar szavak és képek lesznek benne, ígérem :)))

„de bánt…egy gondolat engem
nebántsvirágos álomra hajtanám homlokom
ha gondolataimba beosonni kívánnál
vigyázva lépkedj te kedves lélek
s jusson eszedbe
mily könnyedén megérintve
mélységesen durván szétpattanhat
megannyi pont-magvakba sűrített
mért oly sérülékeny
kikelni vágyó gondolatom
hagyd meg nekem még
hogy ne tudjalak bántani velük
s ha kipihentem gondolataim
gyere, add a kezed, hogy magamtól óvva
magamhoz csendben bevezesselek”

Szereted a nebántsvirágot? Én imádom, valamikor a beért magházhoz ha hozzáértél szétpattantak, a mai hibridek már nem hoznak létre magokat.

lefordíthatatlan nebánstvirágos gyönyörűen pazar álmokat

kedves magyar
olvasó

;)

hááát
2010. okt. 28. csütörtök 11:28
/Különböző létállapotok előnyei és hátrányai/

:))))

Az én elképzeléseim szerint bármely létállapotból információkat tud begyűjteni a „felsőbb én”, ez a „melója”. Nincsenek előnyök vagy hátrányok csak a mi önkorlátozott perspektívánkból.

Tréfára véve a szót…észrevetted ezekben a több létdefinicióidban ugyanazon egy állapotot, aminek jellemzői=alárendeltség, hatalmat szerezni_semlegesen, nem törödni, elkülönülni, közönyösen tekinteni, elhallgattatni_esetleg megmaradni önállónak, akár szeretben élni?
?=sztoikus, a megpróbáltatásokat nyugodtan viselő; egykedvű, nyugodt?

milyen kontextusokban?

egy kis szenvedély?
valaminek a büvőletében élni?

Rendszerint művészek azért különülnek el, mert gyakorlati okai vannak, s az alkotás, mint olyan egy monomániás tevékenység. De semmi esetre sem-semlegesek…

;)

pontosítok
2010. okt. 28. csütörtök 10:56
/A megingás erősítheti e a hitet?/

…upsz, angol nyelvben gondolkoztam :) s leggyakrabban a kvantumfizikusok használják.

Nálam a koherens létállapot=bizonyos minőségű mentális állapothoz társított hasonló minőségű /összefüggő, összetartozó, egymást igazoló, alátámasztó/ érzelmi állapot.
Gondolat-érzelem egyirányultsága, szív-agy egymásra hangoltsága, ha pozitív öngenerált lelkiállapotból fakad pszichofiziológiai koherenciának is nevezik.

(Ezért fogott meg a „betegre röhögés” állapota, pszichológiája egyfelé mutat s a fiziológiai állapota másfelé…:)…ambivalens=zavaros, kétértelmű, kétes, nem koherens.
Koherens=„logikát” követő, egy-értelmű, fizikában: egymást felerősítő jellegű)

/psychophysiological coherence, coherent state, coherent emotions, self-orchestrate coherence/

Vagyis magyarabbul, amint „fenn” az agyban, úgy „lenn” a szívben is.

Létállapot=lenni tevés, mondjuk nehezen hiszem valaha is statikus volna :)

„when thought, feeling, and emotion become one — in other words, when they are all aligned — then we say to the mountain, "Move!" and the mountain moves.”
Ilyesmi.
:)

:)
2010. okt. 27. szerda 12:23
/A megingás erősítheti e a hitet?/

Én meg azt kívánom, hogy a benned levő tudatos NLP-s leszokjon a „betegre röhögésről” is, mert nem koherens létállapot
:)
AnnA

folyamat…
2010. okt. 26. kedd 12:34
/Családfelállítási esetek/

Hát ezekre az érzésekre, amik a halott családtagoktól valók, mondjuk én „örökölt” érzéseknek nevezném.
Amire én gondoltam az valójában az, hogy nap mint nap mindenképpen befolyásolva vagyunk érzelmileg, szinte lehetetlen állandóan beazonosítgatni, mi az amit örököltem, mi az ami éppen aktív átvett érzés, s mi az ami esetleg egy előző életemből maradvány. Másik dolog, hogy az elme a tárolt információkat idővel eltorzítja, nagyon sok érzelmi „emlék” már a sok át-írással-felidézésekkel, eléggé torzulttá válik. Már nem azonos azzal aminek lennie kellene.

S mi van akkor teszem fel, ha a dédi valahol éppen most inkarnálodott? :) a „családhoz” tartozik?

Azért kérdem mert van egy furcsa jelenség az életemben. Nemrégiben álmodtam egy szőke kislánnyal, aki kisegített álmomban, az álom végén az a benyomásom volt, hogy a „családhoz” tartozik. De a valóságban nem volt az álomig megfelelője. Pár napra rá, gondoltam kíváncsiságból végigkérdem az ismerőseim kinek van egy szőke kislány ismerőse, gyereke…aznap, pár órával később felhívott egy ismerős s mondta még nem láttam egyéves kislányát…aki legnagyobb meglepetésemre azonos volt az álombeli kislánnyal s Annának hívják, az Édesanyjával sokat álmodtam amíg terhes volt, utólag eszembejutottak ezek az álmok is. Ez a 2. Anna kislány aki ilyenformán lép be az életembe, a másik most 5 éves.
Tehát mit nevezünk „családnak”?

Nálam a letisztulás annyit jelent, hogy bizonyos érzelmi-mintázatokhoz már nem nyúlok. Függetlenül a „forrástól”.
Hát nem tudom, gyakorlatilag a folyó párolog is, meg csapadék formájában is bővül, ez némileg „párhuzamos” vagy vertikális történés is, nemcsak lefelé folyás.

:)

huh…átvett érzések
2010. okt. 25. hétfő 21:12
/Családfelállítási esetek/

Hát az írásodtól függetlenül, az elmúlt hetekben volt alkalmam így rákérdezni az éppen fellépő fura érzéseimre, viszont az állapot ami elég heves volt simán megszakadt a kérdés hallatán, s elaludtam. Következő alkalommal, ugyanúgy feltettem a kérdést, de ismételten nem kaptam választ kié lehetne.

Felmerült bennem, azért nincs „fülem” rá, mert esetleg nem akarom figyelembe venni, mert túl negatív, s már nem akarom kezelni.

Volt eset többször amikor meditációban szakadt fel holmi érzés. Amit mai napig sem tudok helyrerakni magamban az az, hogy ha ezt követően nagyon rövid időn belül valaki jelentkezik s hasonló állapotot érzékelek nála, azt bevonzottam s „szemtanúja” vagyok, vagy valójában átvettem valakinek az érzéseit? Az a helyzet, sokszor mediben társul némi szimbólum vagy valami tárgy, amit „felismerek” utólag a másikkal való találkozáskor úgymond.

Hogy is van ez akkor az átvett érzéseinkkel? Nem igazabb az, hogy mindenképpen hatással vagyunk egymásra, s kölcsönösen alakítjuk egymás érzelmeit? akárcsak gondolatainkat? Azáltal ha átveszek valamit s képes vagyok némileg jobbá tenni magamban valahol az van bennem, hogy annak a jobbnak vissza kell hatnia a „forrásra” is.

AnnA

a rend-szerző elme
2010. okt. 16. szombat 13:27
/Káosz & Rend/

Én jobban szeretem a kvantumfizika által kínált szemléletet, miszerint a látszat-így a rend meg a káosz is-, vagy az anyag, oda szerveződik s úgy ahogyan egy megfigyelő tudat úgy dönt, hogy megvizsgálás tárgyává tegye (megfigyelő effektus-the observer effect). Ezek szerint mindig a tudatos elme az ami rendez vagy szétszór. Következtetésképpen maga a tudat a „rendező” elme.

A káosz maga az elrendeződésre váró potenciális „nyersanyag”. Pont, hogy a „semmi” az nem azonos a nyugodt statikus, kiüresedett állapottal. Hanem örökmozgó, dinamikus, eleven massza, mely folyamatosan restruktúrálódik, majdnem azt a hasonlatot hoznám fel, hogy olyan, mint egy kaleidoszkóp, mely minden egyes eleme, darabja ismert s véges mégis a mozgástól, forgatástól az összeálló kép mindig „kiszámíthatatlanul” más-forma, másképp értelmeződik az elmében.

Szerintem a nem-lineáris tudás egy másik definíciója a szabadon asszociálás…végülis bármit amit képes a tudat integrálni, az valójában a szabad asszociációkon keresztül kapcsolódik elő-tapasztalatainkhoz, mert másképp nem kap értelmet, nem rend-szereződik tudottá.

Nekem az a szabadság-érzet, amit másképpen koherens létállapotnak nevezek, vagyis amit kigondolok/kigondolni vélek tudottá tudom tenni a magam számára, s ez oly tapasztalat sorozatokat teremt a számomra, melyek által azt élem meg, hogy bármely belőlem kiinduló döntés végeredménye maga a jelentőség-tartalom minőségi változásai énbennem.

Pl. egy kívüliről szemlélt „statikus” pont sem szükségszerűen stagnáló, hanem lehet benne sokirányba olyan feszítőerők kölcsönös dinamikája, ami akkora egyensúlyt s kiegyenlítődést teremt, hogy látszólag egy helyben van.

Vagy amikor mi leülünk nyugisan medizni/„nem csinálunk semmit”…attól még a szív s a tüdő ugyanúgy „végzi” a dolgát.

:)

szimbólumok általában
2010. okt. 15. péntek 11:54
/Rúna-jóslás, rúnamágia a druida papok kezében/

Az az érdekes a számomra, hogy a „jóslással” mindaddig fenntartásaim voltam, amíg nem találkoztam egy olyan megfogalmazással, hogy valójában jósláskor az történik, hogy a tudatalattiból ideomotorosan kerülnek felszínre az információk s verbalizálódnak, interpretálódnak-ez azért fontos megjegyezni, mert az információk ha még helyesek is mindig némi torzulást szenvednek az értelmezés által.

Bármely szimbólum, -pl. a klasszikus írás betűi is csak szimbólumok, amiknek az értelmezése a tudatalatti segítségével alakul gondolattá-nem tudatosan kell kibetőznöd a sorokat, vagy gondolj az útmenti közlekedési jelzésekre, amik szintén szimbólumok, s reflexszerűen integrálódnak- elsősorban a tudatalattihoz vezető kulcs, s olyan tartalmakhoz van hozzáférése, amik a tudatos elmének nincs.

A szimbólumoknak is sajátos rezgésük van, a hozzájuk folyton társított, vagy ráasszociált gondolatnak megfelelően „szolgálnak”. Amikor meglátsz egy szimbólumot aktiválódik gyakorlatilag a tudatalattidban a neki megfelelő energiatartomány, s információtartalma.

Egy csukott könyvet is vehetsz sürített információtömegnek, amihez ennek megfelelő energiaminőség társul, s amikor bemész a könyvesüzletbe sohasem véletlenül veszel magadnak könyvet.

:)

a tükör, s ami „mögötte” van bennem :)
2010. okt. 11. hétfő 18:23
/Egó film/

Az ego akkor „jelenik meg” amikor önmagunkon belül disszociálodunk, polarizálodunk.
Akkor van csak belső „küzdelem”=rohangálásodamegvissza, amikor ki akarjuk kergetni magunkból a „rosszat”. Szerintem nem leküzdi az egoját, hanem ráeszmél, hogy saját kreálmánya, s mennyire nem életképes teremtmény.

Megfigyeltétek hogy gyakorlatilag egyet alkotnak, mint a mágnes két pólusa tartják meg egymás közt a távolságot.

Bár a filmben az is látszik, hogy mennyire „alaptalan” a színhely amikor elindul a hajsza.

:), köszi nekem tetszik ez a mágnes-effektus,
fényt küldtél a koponyámba :DDD