felady teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

felady teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Kedves Oroszlánkirály! Így vagyunk ezzel mind útonlévők... az
2013. márc. 03. vasárnap 08:44
/A mostban élni/

Kedves Oroszlánkirály!
Így vagyunk ezzel mind útonlévők... az egyik legnehezebb, ha nem "A" legnehezebb feladat a MOST-ban élés. Ha olvastad Tollét, akkor hoztam Neked és persze a többieknek is egy videót Tőle :) Sikeres "Carpe diem" (élj a mában, ragadd meg a pillanatot...stb) pillanatokat, perceket, kívánok Neked, nekünk. http://vimeo.com/52742195

... a bizalom a legfontosabb
2009. jún. 28. vasárnap 09:12
/Mi a véleményed a Féltékenységről?/

Életem során úgy tapasztaltam (58 vagyok) hogy a féltékenység és a féltés csak árnyaltjai egymásnak.
Önbizalom hiánya -és a bizalom hiánya motiválja. Mindkét szóban ott van a fél- vagyis így nem egész, nem kerek :)
A másikban pedig mindkettőben a bizalom - magam és a másik iránt. És a hitem magamban és a másikban.
Amikor ezt megértettem, a másikhoz a kérdésem annyi volt, ha valami döntéshelyzetbe került: tudok Neked seíteni? és elfogadtam, ha nemet mondott és megerősítettem benne, hogy tudom- képes egyedül is véghezvinni... ugyanakkor meg nyitva hagytam a lehetőséget, hogy kérhessen segítséget, ha mégis úgy érzi, szüksége van rá. Elfogadás, bizalom, hit, tudat-osság.
Megfér-e a szeretet és a féltékenység egymással? Asszem nem - mert a szeretet nekem maga a szabadság, és a féltékenységel már korlátozok: magamat és a másikat is.
Kétféle szeretetet szoktam említeni: amikor úgy szeretek, hogy az enyém vagy (az emberek többsége előszeretettel használja a birtokviszonyt, -drágám, kedvesem...stb) és a másik: amikor úgy szeretek, hogy a Tied vagyok - ezáltal azt adom Neked, amit Te elvenni akarsz belőlem, vagyis amire NEKED van szükséged. A birtokviszony mindig az én szükségletem.

Karinthy mondja a Krisztus és Barrabásban: (nem tudom szó szerint, csak a lényeget)

... nagyobb bűnt követ el az, aki a másik szabadságát veszi el, mint aki az életét...

hááát...ja.

kellemes együttgondolkodást mindenkinek

Zsóka

..itt van a kutya elesve...
2009. máj.. 26. kedd 10:39
/Mit jelent számodra a halál? /

...látod, a második gondolatoddal mondtad ki az igazságot...
Az emberek azért félnek a haláltól, mert folyamatosan kergetik a "boldogságot", pedighát mindig "csak" a pillanatot kéne megélniük... és ott van mindenben benne a csoda, a boldogság, szépség... csak nem veszik észre...
persze hogy vannak álmok, célok - de ha megfogalmazódott bennem és teszek érte, akkor az megvalósul, ha akarom, ha nem... mert a gondolatom teremt - akár félelmet a haláltól, akár nekem kellemes jólétet...

...és itt adok igazat ArkAngyalnak is ...az út a fontos, nem a megérkezés...
élvezni az útonlevés pillanatait -és akkor nem keletkezik benem hiányérzet...

kellemes úton-létet mindenkinek
szeretettel

felady

Tükör
2009. jan. 07. szerda 11:08
/Vajon érdemes egy olyan kapcsolatban élni, amiben a páromat csak kedvelem?/

Kedves Veronika,
ez a mondat asszem talán mindent elmond Neked is :

...mert minden, ami vagy, s körülötted van - Te teremted!...

már nem tudom kitől hallottam, nincs is jelentősége, mert amióta tudom, igyekszem eszerint tenni, lenni, élni...

azt írod, ..." ő nem elég jó nekem"... kérdezlek: mihez képest kell egy embernek jónak, mégjobbnak, vagy bárminek lennie? ki a mérce?

Egyszer, ha majd lesz kedved, csak játékból tedd meg kérlek, hogy , mindent, amit a másikban kifogásolsz, vizsgálj meg magadban is... én teszem? én adom? én milyen vagyok ebben a szituban?
Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy úgy nézz ebbe a tükörbe bele, hogy a valódi arcod lásd benne, vagyis légy őszinte magaddal; és ekkor kezdődhet el egy út - önmagad megismerése és elfogadása felé.

...dehiszen éppen azt teszitek egymással - a tanítás ugyanis akkor ér valamit, ha mindketten tanultok egymástól. Mindezekkel tanulsz - ha észreveszed a másikban ami Neked nem tetszik, akkor azzal Neked van dolgod - különben nem zavarna; kegyes a Teremtő, mindig a legmegfelelőbb tanítót sodorja mellénk, éppen azt, akitől abban az élethelyzetben a legjobban tanulhatunk.
Ha meglátod ebben a kapcsolatban, amit Neked kell megtanulnod belőle, máris továbbléptél. Ezt viszont Neked kell meglátnod; s ha most még elutasítod, akkor valószínű csak kilépsz ebből a kapcsolatból -és nagy valószínűséggel ugyanilyen vagy hasonló szituba keveredsz - mert nem tanultad meg a "leckét" :)

Minden embernek a saját útját kell járnia...gondolom Te sem szeretnéd, ha még egy ugyanilyen Veronika lenne...miért lenne az jó, ha egy ember a Te elképzeléseid szerinti utat járná?

Volt egy tanítóm, aki azt mondta: tulajdonképpen mindegy, kivel élünk, ha önmagunkkal nem vagyunk rendben.

Őszinte szeretettel kívánom, teremtsd meg Önmagad :)