Torka Sanyija teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Torka Sanyija teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
ne változz:)
2011. jún. 01. szerda 10:46
/Templomban, komolytalanul/

Kedves Sikka!

Az legyen az utolsó dolog az életedben, konkrétan erre az esetre kiélezve írom, hogy előítélet nélkül menj oda! Szerintem igenis kell, hogy különbnek érezd magad náluk, mert az is vagy! Ebben a helyzetben nem kell a változásra még gondolnod sem! Ez is persze csak az én gondolatom, és nem befolyásolni akarom az akaratod:)

kevélység az én gondolatomban, a leírással összekötve
2011. jún. 01. szerda 10:37
/Templomban, komolytalanul/

Először is Mindenkit üdvözlök, mivel új regisztrációs vagyok, így ezt egyszer megteszem, és akkor csak vissza kell olvasni a mondatot!
Élőszőr a bloghoz egy mondatot hozzáfűznék amit Sikka írt! Nem ismerem régóta, de olyan mintha mindig is én lettem volna! Van egy sajátos meglátása az élet nagyon sok területén, van egy olyan önkritikája, ami szerintem nem elítélendő, hogy ebben a tudatban magát sok mindenki fölé helyezi, és ez miért gond? Én is tudom magamról, hogy sok élő, vagy hitbeli személynél jóval többet érek! Mondok egy példát is erre, amivel azt hiszem sokak ellenérzését ki fogom váltani: Én több vagyok bizonyos dolgokban az általatok Istennek, Manitunak, Buddhának, Allahnak, és sok más néven/aki persze egy és ugyanaz/ közismert személynél, mert én tudok ítélni és elítélni a jelenben, és nem várom meg, mint ez a Személy a jövőt, hogy majd ítéljek, hátha megváltozik, vagy jóvá teszi a dolgokat! Csak egy apró történet: jóvá lehet tenni valaha is, megbocsáthat e ISTEN egy olyan embernek, aki a kereszténység, az egyház, a hit nevében GYERMEKEKET molesztált?? Hát ezért vagyok én több mint az Isten, mert én most ítélem el, most tudnám megtenni azt amivel megbüntethetném! És én ezt tartom kevélységnek, hogy igenis merem kimondani, merem érezni azt amit kéne nagyon sokunknak, és ettől igenis annál sokkal többet érek, sokkal jobb vagyok, aki inkább másokat hagy szólni, másokra hárítja az ítélkezést! Én úgy vélem, hogy Sikka is hasonlóféleképpen gondolkodik /nem biztos , hogy erről a témáról/ , de az élet sok sok lehetőségéről, hogy jóval mások feletti a gondolkodása, és ezt ki is nyilvánítja, és ezt az emberek egy része úgy éli meg, hogy azt hiszi ezek a megnyilvánulások mások fölé helyezik Őt. Pedig nem vele van a baj, hanem azzal aki ezt nem fogadja el, és aki nem fogadja el, az bizony saját magát értékeli alacsonyabbra, és nem Sikka mondja azt, hogy márpedig a másik embernél több vagyok!
Na de kicsit még visszakanyarodnék a bejegyzéshez, az én meglátásomban, és az én részvételemmel:
Nekem a templomok, bazilikák és más egyházi létesítmények abszolút olyan ellenszenves ideológiát képviselnek, amit szerintem egy jó érzésű ember nem fogadhatna el! Csillogás, gyönyör, arany..... Jézus: kopott ruha, éhezés, gyaloglás, meggyötört tekintet..... Hol van a kettő arányban! Istent képviselő papok Audi A6-os luxusautóval furikáznak, szedik az adományokat, amiből elvileg a sanyarú sorsú embereken segítenek! Van egy kedves öreg néni ismerősöm itt Szombathelyen, kertszomszéd, nagyon szegény, nagyon vallásos, hittel teli özvegyasszony. Pár éve mesélte nekem a kertben, hogy egyik télen nagyon rosszul volt, fázott miközben hazafelé gyalogolt, és az utcában ahol járt, miközben tartott hazafelé volt egy kis templom ami este hatkor zár be, és a pap éppen zárta be az ajtót, amikor az ismerősöm odaért, és megkérte had üljön le benn tíz percre, míg kicsit átmelegszik, és elmormol egy imát. Gondolom sejtitek, hogy a sanyarú sorsokon segítő papnak/egyháznak/ milyen válasza volt: "Drága Hölgyem jöjjön vissza reggel!". Én azt vallom, azt hiszem, hogy van egy Erő ami a sorsunkat irányítja, befolyásolja ha nagyon rossz irányba haladnánk, és ezt nevezhetem akár Istennek is, de nem tudnék, és nem tudok jó szívvel bemenni egy gyülekezetbe, egy imádságra oda ahol a szöges ellentét van, mint amit a Biblia, és a tanítások hirdetnek! Mondhatják sokan erre, hogy a papoknak is élni, lakni kell valahol, egyetértek velük, de nem egyszer, nem kétszer láttam a Vatikánt, láttam Zsinagógákat és más szent létesítményeket, és némely helyen egy egy korsó árából 10 szerény lakást tudnának venni ezekből az egyházi személyeknek. Legalább hasznos dologra költenék azt az értéket amit Tőletek, tőlem, Tőlünk ellopott a 2000 év alatt az egyház! Szóval számomra csak a leírása Sikkának fogott meg, ahogy fogalmazott az nekem nagyon mély érzésű, és bensőséges volt, még ha egy vívódás is ez! Én nem vívódok, mint mondtam én ítélkezek a jelenben, és lehet bármilyen szép egy szónoklat, ha nincs mögötte cselekedet, lehet bármilyen mély is a hit, ha köze sincs a szabályzatban/Bibliában/ leírtakhoz! és szerintem amit jelenleg az emberek tesznek, amit gondolnak, az nem összeegyeztethető a hittel, cselekedetekkel amire minket embereket Jézus, Isten, Allah és a többi néven elnevezett személy akart nekünk mondani!
És igen visszatérve a kevélységre: én ezeknél az itt felsorolt létező, vagy kitalált, vagy hitben élő személyeknél sokkal több vagyok /természetesen az én gondolatvezetésembe/, akinek erről más a véleménye, azt is elfogadom, az pedig az Ő gondolatmenete, és abban pedig Ő a jobb nálunk:)
Ennyit szerettem volna reagálni, még ha néha el is kanyarodtam a bejegyzés témájától, elnézést ha ezzel bárkinek is sértem az önérzetét, hitét, vagy hovatartozását!

Üdvözlettel
Torka Sanyija:))