Angel62 teljes hozzászólásai | Önmegvalósítás.hu

Angel62 teljes hozzászólásai

Hozzászólás Edit link Comment Widget
Nagyon sok tartalék van még benned..
2013. júl. 25. csütörtök 13:12
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Gábor Kedves.!.

Látod...... Tettél ezt - azt és megindult egy áramlás.. :-) Hogy miért.?. Hogy az álmaidat megvalósíthasd. S most már érzékeled a különbséget is, hogy ebben az otthonban - a múlt lerakódott felesleges tárgyaival a térben mennyivel nehezebb - S milyen egyszerű lesz majd a sajátodban - amit a Te életfilozófiád alakít... :-) Hogy mire lesz jó az alaprajz.?. Rengeteg mindent meg fogsz érteni a szüleid életéből is. Kimondatlanul. Így lesz egyre szilárdabb az elhatározásod a jövőre nézve. S az egy nagyon nagy erő. Mert az már cél. " Tűnj el " ha így érzed jónak.. :-) Ülepítsd le a dolgokat Magadban.
Gábor.. Nem tartozol hálával - ide érzem a gondolataidat s az nekem elegendő. Nagyon hiszek benned, mert tele vagy tartalékkal. Lenne egy kérésem hozzád : csak azt kérném, Te is bízz Magadban. Megteszed.?. :-)
Látom az utadat. A nehézségek nagy részén már túl vagy. Rázd meg Magad és csak előre nézz... Arra van a JÖVŐD..
S tudod : Minden út - a leghosszabb is - egyetlen lépéssel kezdődik. A Camino is. :-)
S mindig találsz segítőket hozzá. Itt is mennyien megmozdultak az érdekedben..
De segítséget is az kaphat, aki kéri.. Bizony.. :-)

Ha mégis úgy érzed maradt benned kérdés, vagy késztetés, hogy leírd a gondolataid, de még sem ide, akkor a csillagora@gmail.com címen megtalálsz.

Szeretettel : Angel

Erkély..
2013. júl. 23. kedd 21:40
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Szia Linus.!.

Fém elemű területen van. Fehér szürke - valamint az összes fém szín - kiegészítőnek a föld színek. Sárga - narancs - rózsaszín - barna - terrakotta. --> ezekből a színekből választhatsz. Bár én maradnék a stabil szürke alapnál, úgyis gyengített ez a terület ott.
Röviden összefoglalom mi szerint választhatsz növényeket a területekre.:
Színek szerint is besorolhatjuk őket:
1 – É - Karrier, emberi kapcsolatok: kék és fehér virágok.
2 – DNY - Szerelem, házasság: sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila virágok.
3 – K - Család, egészség: zöld(es), kék(es) virágok.
4 – DK - Gazdagság, siker: zöld(es), kék(es) virágok.
6 – ÉNY - Segítőkész emberek, utazás: fehér, sárga, narancssárga virágok.
7 – NY - Alkotókészség, gyerek: fehér, sárga, narancssárga virágok.
8 – ÉK - Tudás, önművelés: sárga, narancssárga, rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila virágok.
9 – D - Hír, hírnév: rózsaszín, piros, vörös, bíbor, lila és zöldes virágok.
Ez talán kicsit leszűkíti a kört számodra.. :-)
A nyitott szekrényt egyszerűen zárttá teheted, Pl. függönyözd el. Vagy bármi hasonló. Olcsó és Te is meg tudod csinálni.
Itt a tároló funkció nagyon nem ideális. Ha esetleg vákum zsákba tennéd - e holmikat.?. 5x annyi dolog elfér töredéke helyen egy szekrény aljában is. Nem próbáltad még.?. Az átláthatóság és rendszerezés fontos dolog. E tudomány alapja a rend és tisztaság a rendszer. Ezt nagyon jól csinálod. Fontos.

Szeretettel : Angel.

Minden fontos..
2013. júl. 23. kedd 00:02
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

A legapróbb részletek is. Hiszen a szemünk megszokja, amit mindennap látunk, sokszor apró részleteket észre sem veszünk.
A szekrényre azt írtad fehér. Akkor miért kellene lecserélni.?.
A zsákokban tárolás is a fürdőben van.?.
Akkor ez egy U alakú erkély, ami a lakás belseje felé terjeszkedik.?.
Fém elemű területen van, ha jól értem. Ide jó a fehér fal. A burkolat nélküli - befejezetlen talaj viszont nagyon nem.
( költség kímélő megoldás lehet egy szürke pvc vagy szőnyeg)
Azok a növények nem maradnak itt meg, amik nem erre az elemre valók. Magad is rájössz, ha figyelmesen szemléled, melyek érzik itt jól magukat.

Szeretettel : Angel

Nincs veszve semmi..
2013. júl. 22. hétfő 23:48
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Gábor kedves.!.

Köszönöm az őszinteséged, s hogy nem bántódtál meg. Hidd el nincs veszve semmi.!.
Éppen most indultál el azon az úton, ami kivezet ebből...
Annyi mindent felszínre hoztál már itt napok alatt Magadból, hogy az sok évre is elegendő lehetne másoknak. Sok mindent, amit már csak feldolgozni és elengedni kell.. Tedd meg.
Támadt egy gondolatom.: - A szüleiddel jó a viszonyod, talán meg tudod beszélni velük, hogy együttesen alakítsátok ezt az otthont. Mérd fel pontosan az irányokat. - Nézd meg a Te szobád mely zónára esik. S azzal dolgozz, hogy " elemében legyen ". Hátha kedvet kapnak Ők is.. :-) Tudod : A lényege ennek az egésznek - lomtalanítás - takarítás . A többi csak utána.. :-) Hát ha ez nem lesz ellenükre.
Ki fogsz ebből a helyzetből jutni, hamarosan. Nagyon szurkolok Neked őszintén.
( Azután majd akkora lesz az örömöd, hogy ide is megírod.!. .. :-) .. )

Szeretettel : Angel

Északi zóna..
2013. júl. 22. hétfő 14:19
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Linus Kedves.!.

Talán már érzed Te is, ez dupla nehézség. Sajnos.. de ne keseredj el.
A fürdőszoba eleve víz elemű. S víz elemű területre esik. Ez a jó a rosszban. De.!. A fürdőszobában semmiféle dekoráció nem vezet jóra. Következményekkel jár.. Azt eredményezi az ott élők számára, hogy feleslegesen áldoznak idejükből, pénzükből és energiájukból. Azon az életterületen, ahol elhelyezkedik.

" Vettem fürdőszobai dekort (gyertyák, kövek, üvegcsék), és ide-oda fölragasztottam. Nem tudom, jó ötlet volt-e. " - Nem sajnos ez már bőven dekorációnak számít.
" A zuhanyfüggönyön mindenféle vidám halacskák, akik különböző irányba néznek.." Ez is az, ha lecseréled jobban jársz.
" A fal kék itt is, a fürdőszobai szekrény fehér, ".. Ez szerencsés itt. A kék - fehér - szürke - a fém elem színei jók ide. Az támogatja a víz elemet. Próbáld meg a kiegészítőket a törölközőket, stb is ebbe a színvilágba tartani. Erősíteni csak így tudod. S azzal, ha a dekorációkat eltávolítod.
A sárga - föld, a lila - tűz elem. Ezek romboló ciklust alkotnak a víz elemmel.
Egyedül a szín és anyag nem dekoráció. Ha van itt ablak s azon függöny ami mintás már az is annak számít. Ideális, ha színben tartott minden kiegészítő (kádkilépő ne legyen kék vagy fekete.!) S zárt szekrényben tartasz mindent, amit lehet. A tükör itt jó helyen van, ha van, de ne legyen osztott vagy mozaik, stb. Ne tarts itt gyertyát és tűz elemű színeket. Hirtelen ennyi. De ha van még részlet ami eszedbe jut, írd le.
Tudom hirtelen " üresnek " fogod érezni a fürdőt, ha megteszed. De gondolj arra, ha a problémás területen fogyatkoznak majd a gondok, bánni fogod e.?. :-)
Mióta laktok itt.?.
Az erkély külön történet. Beugró - Kiugró erkély.?. Mekkora.?. A lakás falának 2/3 részét meghaladja e vagy sem.?. Melyik területre esik.?. Milyen anyagú - színű.?. stb. Csak ha pontosan leírod, akkor van erre válasz.

Szeretettel : Angel

Ezzel nem sokat sajnos..
2013. júl. 21. vasárnap 21:05
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Szia Linus.!.

Igaz . A WC a legfőbb probléma mutatója az otthonunkban. Ezzel tenni nem sokat lehet. Ott van és kész. Minél puritánabb - semmi dekoráció - annál jobb. Ha olvasunk az elhelyezkedésében csupán azt mondja: Azon az életterületen sokkal több teendőnk lesz és nehezebb az előrejutás. Ezt csak elfogadni lehet, amíg itt éltek.
Miután nem csak a WC esik erre a területre ( ebben biztos vagyok ) Ott a többi részen fokozott figyelemmel kell eljárni azt erősíteni megtámogatni " elemében tartani " minél jobban. Ezt lehet tenni.
Örülök, hogy elmélyedtél a témában Te is. Soha ne feledd : Amikor az otthonodon dolgozol - Magadon dolgozol közben a belső kis világodon. S az csak fejleszt. Sok sikert hozzá.

Tudod : " Ahogy kint, úgy bent s ahogy fent, úgy lent ".. :-)

Szeretettel : Angel

Nagyon sok mindent tettél..
2013. júl. 21. vasárnap 18:34
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Gábor Kedves.!.

Látom nem vesztegetted az idődet. Így kell ezt.!. Ügyes vagy. Nem a kifogásokat kerested, hanem a megoldásokat. Jó kezdet...
" Sarok íróasztalom van, ami helytakarékos és praktikus. Mit tegyek vele?.. " Kis félreértés. Nem az a gond, ha kihasználod a teret. Hanem ha nem megfelelően. A sarokkal szembe fordított - falnak néző - ablakkal - ajtóval a hátad mögött elhelyezett íróasztal a nem megfelelő.
Tehát a helyes : Hátad mögött stabil fal rálátással az ajtóra, aránylag könnyed mozgástérrel körülötte. Színben- anyagban a kiegészítőkkel egyetemben az adott területhez igazítva. Például egy L alakú íróasztalt is nevezhetsz így saroknak. De ha jól helyezed el( nem a sarokélben ülsz), akkor már megfelelő lehet. Innen nem látom a Tiéd milyen.. :-)
A párvonzó szimbólum egy még kialakulatlan térben nem feltétlenül hozhat csak jót. Illetve nem biztos, hogy azt hozná, amire vágysz. Így én inkább nem alkalmaznám ott, ahol most élsz. De dönteni Te döntesz. Férfiaknak a méhecske szimbólum ajánlott a DNY területre.
Egy szobán belül megjeleníteni az összes színt nem járható út. Mint ahogyan az sem, hogy egy különálló részként kezeled a szobádat az egészen belül.
Most muszáj leírnom valamit. De kérlek ne bántódj meg. Csak ide tartozik.
Ha az élet visszasodor az otthonba, ahonnan elindultál az arról szól, hogy valahol legbelül még nem akarsz igazán felnőni. A nem kényszerű felelősség vállalást kerülöd, igényled a támogatást. Nehezen tűzöl ki valódi hosszútávú célokat, nagyon távolinak érezheted az oda vezető utat. Nem érzékeled még a saját felelősséged a saját életedben. Könnyen hagyhatod így , hogy " áldozattá - mártírrá " válj. S a sikertelenség - kedvetlenség csak belenyom ebbe.
Nem feltétlen vagy tudatában még ezeknek a dolgoknak. Csak arra biztatnálak, gondolkodj el kicsit ezen. S amikor már a dolgaid rendeződni kezdenek, legyen az a célod, hogy leválsz innen. S egy önálló életet kezdesz. Előbb egyedül. Rengeteg erőt és önbecsülést nyerhetsz belőle, a nehézségek ellenére. Viszont ezek olyan energiákat generálhatnak benned, amitől szárnyakat kapsz. S amikor már " készen " vagy a társ is megérkezik.
Persze ez csak egy javaslat - bár jó szándékú nagyon - azt remélem érzed..
Igen, hagyd leülepedni a dolgokat, nagyon sok minden felkavarodott benned. Ebben biztos voltam. Ez vele jár. Lassú folyamat tud ez lenni, főleg akkor, ha hosszan próbáltuk a szőnyeg alá söpörni a bennünk zajló dolgokat.
Nagyon sok sikert és kitartást kívánok Neked szívből.

Szeretettel : Angel

A legnehezebb..
2013. júl. 21. vasárnap 13:49
/Hurrá, nyaralunk! ...vagy mégsem?/

Kedves Medvebocs.!.

Olykor az élet kényszerpályára állít bennünket, hogy megmérettessünk. Bár ez nagyon fájdalmas és nehéz tud lenni, mégis sok változást hozhat bennünk. Összeköthet mindennel és mindenkivel vagy elválaszthat mindentől és mindenkitől, ami addig fontos volt.
Ragaszkodásunk és szorongásunk a tárgyi dolgokért béklyóba köt. S meg sem látjuk olyankor az igazán lényeges dolgokat. A számunkra kedves és fontos emberek az érzelmeink, amelyek összekötnek hatalmas értékek. S hatalmas erő is egyben. Ha nem vagy egyedül a problémádban, már jobb a helyzeted.
Nem hiszek a véletlenekben..
Az előről kezdeni mindent egy új lehetőség, de ezt majd csak visszatekintve fogod belátni. Most borzalmas gondolat és nagyon nehéz. Ezt megértem. Jobban mint gondolnád. Már átéltem.
A nehézségekből kikeveredni : Hittel lehet, ha hiszel abban, hogy semmi sem történik oktalanul, s hogy a végén a Te javadat szolgálja mindez. Ha hiszel Önmagadban, hogy képes vagy rá. S hogy görcsösen nem akarsz semmit. Az élethez kell egy kis alázat, ezt tanultam én belőle. Mert nem mindig alakulhatnak úgy az események, ahogyan elképzeltük. Bármit is teszünk. Ezt a legnehezebb talán elfogadni. De ha megtesszük, oldódik sok minden bennünk. S ettől máris sokkal könnyebb lehet. Szívből kívánom ezt Neked.

Szeretettel : Angel

Az alapok..
2013. júl. 21. vasárnap 12:08
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

Gábor kedves.!.

A zavart a félinformációk szokták okozni az emberi fejekben. Először is két fontos irányzatot kell elkülöníteni.
Az egyik a bagua - ez átmeneti otthonokra használható, albérlet,stb ahol 2 évnél nem tervezik hosszabb távra az ott élést. Nem saját. Nincs mód szabadon alakítani a teret. Ideiglenes módszer.
A másik az iránytű iskola - olyan otthonokra alkalmazható, amit 2 évnél hosszabb időre - hosszú távra vagy végleges otthonnak szánunk. Itt már szabadon formálható színezhető - alakítható - berendezhető a tér. Akár előre tervezve is. Éppen úgy, mint az életutad. Ennek van igazi értelme.
Egy dolgot nem érdemes figyelmen kívül hagyni : - Mindenki " feng shuizik" . - Hiszen mindenki költözik - lak berendez - él valahol. A különbség csak annyi tudatosan, vagy sem. A természeti törvényszerűségek mindenkire hatnak, akkor is ha elfogadja, s akkor is ha tagadja. Lehet a gravitációt is vitatni, attól az még működni fog. Nem érdekli mit gondolunk róla.. :-)
Csupán arról szól élj az elemekkel harmóniában az otthonodban is, hogy az Téged támogasson - energiát nyerhess belőle, hogy jól működhess. Pont mint a természetben. Ott is, ha egyensúly van, minden rendben megy.
- Pl. Szeretjük a tüzet - vizet. Hasznosak a számunkra. De a pusztító erdőtüzek - árvizek már nagyon sok bajt okoznak. Ez a kibillent egyensúly. Pedig az elemek ugyan azok. Nos.. valahogy az otthonodban is így hathat, ha túlhangsúlyozod valamelyiket. Vagy kioltod.
Rengeteg dolgot tudnék most ide írni ezzel kapcsolatosan még, de felesleges. Ha ebből érzékeled a lényegét jó. Ha nem akkor meg csak untatlak a sok szöveggel.

" .. Sok a nyitott, megválaszolatlan kérdés a fejemben és sokat gondolkodtam.. " Ha van konkrét kérdésed válaszolok rá ha megfogalmazod. Akkor én sem írok felesleges dolgokról.
".. Tudom, a szoba, egy ház része,.." Bizony így van. Nem igazán lehetséges különválasztva kezelni egy helyiséget. Az egész épület egy szerves egész, ami éppen úgy hat rád.
Hol élsz most.?. Hol van ez a szoba. Erről nem írtál. Tudod beszédes itt sok minden. Ha visszatértél a gyökerekhez például, annak is megvan a magyarázata. Mint minden egyébnek.
".. De! A héten megfigyeltem a több éve házasságban élő barátaim.. " Nézd Gábor, sokan élnek olyan kapcsolatokban, amire Te például nem voltál hajlandó. S még sorolhatnám.. Van.. Látszólag, de nem látsz bele és nem látsz mögé. Újra csak azt tudom mondani: - A rumli - a káosz - a rendetlenség - stb leképezi az ott élők belső világát. Ez akkor is így van, ha az a számodra nem látható. Sokan nagyon sokáig képesek magukat is és másokat becsapva létezni.
Tudod : Elárulok valamit. Nagyon sokáig tiltakoztam a gondolat ellen régen magam is. Mert a
" látszat " mást mutatott. S hinni szerettem volna a látszatnak. Akkor még ott tartottam. Pedig:
- Akinek rend van a fejében a körül rend van - mondják a bölcsek. S ma már tudom, hogy ez így is van. S aki törekszik a rendre annak letisztulnak a gondolatai és előbb - utóbb rend lesz körülötte is.

".. A múltam, a csupasz fal miért csak rám hatot negatívan? .. " Nem a falak és nem a tárgyak okozzák.!. Azok csak megmutatják a problémát. Ezt ne felejtsd el. Abban az esetben nagy valószínűséggel a volt nejedet erősítették az ott kialakított elemek. Téged pedig gyengítettek.
Mindenki besorolható személy szerint is egy elembe. Ez a lehetséges válasz erre.
Elbizonytalanodtál, írod. Ez nem csoda. Sok - sok évvel ezelőtt én is átéltem ezt.. :-)
Tudom, hogy nehéz elfogadni, hogy a természet törvényszerűségei hatnak ránk. Nem szeretnélek erről meggyőzni. Sosem szerettem volna senkit meggyőzni. Mindenkit csak a saját tapasztalása visz előbbre. De az a saját útja. S hogy azt merre irányítja, mindig tiszteletben tartom. A Tiédet is.

Nincs mit köszönni. Szívesen teszem, ha ezzel segíthetek Neked.

Szeretettel : Angel

Elemek - színek..
2013. júl. 19. péntek 01:00
/Pénzáramlás, megélhetés, megoldás/

A porcelán föld elemű - a műanyag pedig tűz elemhez tartozik. De, elsődlegesen a szín az amit meglátsz. Persze ideális, ha egy műanyag dolog tűz elemű színben jelenik meg. Van egy nagy előnye még az efféle gondolkodásnak. Tudatos vásárlásra szoktat. Amikor már ezzel a szemmel vásárolsz meg tárgyakat az otthonodba, szinte sosem fogsz mellé.. Jó sok pénzt meg lehet vele spórolni..:-)
Tudom sok kifogást találhatunk az átrendezésnél ( ami egy belső átrendeződéstől elválaszthatatlan ), hiszen múltbéli dolgokat kellene a lélekből elengedni, hogy egy tárgyat lecseréljünk - kidobjunk - elajándékozzunk. Mert ez azzal analóg. S ez nem megy mindig könnyen. Tudatosan építeni a jelent enélkül pedig képtelenek vagyunk. Épp ezért ne zavarjon az, hogy sokat töprengsz vagy hezitálsz. Ez egy folyamat.
A képekről, hiszen csak Te látod most őket - én nem - magadnak kell eldöntened mit sugallnak. Minden apró részletet érdemes megfigyelned. A víz ábrázolása sokféle szintén. A sodró - zubogó - álló víz stb. Az adott életterületen elhelyezve ilyen hatásokat produkál. Gondolkodj ebben is analógiában. Fehér keretben a térkép már megfelelő az említett területen.
A régi pénzek, mint dekoráció, valóban nem a legjobb gondolat. Hiszen bármely életterületre teszed, egyfajta " használhatatlanságot " sugallnak. Talán ezt érzed Te is.
Az ÉNY rész : Fém elem . Fehér szürke - valamint az összes fém szín - kiegészítőnek a föld színek. Sárga - narancs - rózsaszín - barna - terrakotta. Ilyen színvilág lenne itt ideális. Miután írtad, hogy dolgozószoba, így a kérdés eldőlt, mit tegyél ide.. :-) Ha itt tudatosan alkalmazod a részletekben is a színeket, akkor már nagyon sokat tettél. Ennek következményeként sok segítőkész emberrel kerülhettek majd kapcsolatba akár, illetve álmodott vagy vágyott kisebb - nagyobb, hosszabb - rövidebb utazások is megvalósulhatnak egy idő elteltével.

Nincs semmi gond Linus. Szívesen válaszolok, ahogy időm engedi. Kérdezz csak nyugodtan.

Szeretettel : Angel